Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS, căşti wireles de gaming cu ANC şi sunet excelent [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căşti de gaming wireless Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS. FOTO Adrian Pogîngeanu
Căşti de gaming wireless Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS. FOTO Adrian Pogîngeanu

Bang & Olufsen Beoplay Portal sunt căşti de gaming wireless cu sistem over-ear (peste urechi), confortabile, cu o calitate audio foarte bună şi una dintre puţinele căşti pentru jocuri care oferă anulare activă a zgomotului (ANC).

Nu sunt la primul contact cu căştile companiei daneze Bang & Olufsen, ba chiar folosesc o pereche de la ei, H9 (3gen) şi am testat mai multe produse ale mărcii de-a lungul timpului. Dintre acestea îmi amintesc de căştile BeoPlay E6 şi BeoPlay E8 2.0.

Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS este un produs de lux destinat celor care îşi doresc o cască care se poate conecta direct la consola Xbox sau la smartphone / tabletă prin Bluetooth, de asemenea se pot conecta şi la dispozitive care utilizează un jack de 3,5 mm. 

Beoplay Portal sunt acoperite cu piele (de miel - am citit pe undeva) pe căşti şi un material textil tricotat din fibră de bambus pe banda pentru cap (interior, exteriorul e tot din piele). Modelul testat e negru sau Black Anthracite cum spune producătorul. Mai există două variante, Grey Mist - alb şi Navy - albastru.

Pachetul conţine căştiele, cablu de încărcare USB-C (1.8m), cablu jack de 3.5 mm (1.2 m), o husă catifelată pentru transportul căştilor şi manual de utilizare.

În clipul de mai jos unboxing-ul căştilor.

Cântărind doar 282 de grame, Beoplay Portal sunt uşoare, ceea ce înseamnă pot fi purtate confortabil ore în şir. Dimensiunile căştilor sunt: 197 x 200 x 52mm

Specificaţii

Frecvenţă 20 - 22000 Hz,  impedanţă 24 Ohm +/- 15% , drivere cu dimensiunea de 40 mm, codecuri Qualcomm AptX LLCvC, AAC, SBC. Conectivitate Bluetooth 5.1 cu arie de acoperire 10 m. Microfoane pentru voce X2, microfoane pentru ANC X4. Interfaţă de aluminiu pentru comenzi prin atingere. Compatibilitate Dolby Atmos.

Casti de gaming wireless Bang & Olufsen Beoplay Portal FOTO Adrian Pogîngeanu

Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS sunt compatibile cu PC / PS4/ PS5, made for (făcute pentru) iPhone / iPad după cum scrie pe cutie. 

Le-am testat în jocuri muzică şi filme pe iPad, PC şi  pe smartphone cu Android. Din păcate, doar din punct de vedere al testării, nu am Playstation aşa că nu pot să-ţi spun cum e experienţa de utilizare în acestă combinaţie.

     

Casti de gaming wireless Bang & Olufsen Beoplay Portal FOTO Adrian Pogîngeanu

Aplicaţia de iPhone / iPad este foarte complexă oferind o mulţime de opţiuni de personalizare a sunetului. Câteva capturi din meniu cu posibilităţile destul de ample de adaptare în funcţie de conţinutul consumat.

Casti Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS meniu

Nuanţe ale sunetului şi autonomia arătată de aplicaţie.

Casti Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS sunet autonomie

Butoane / comenzi pe căştile Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS:

- buton pornire pe casca dreaptă;

- buton împerechere pe casca stângă;

- redă/ pauză prin atingere pe casca dreaptă;

- volum+- pe casca stângă.

Cum se aud Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS?

Pe muzică excelent din toate punctele de vedere, nu am găsit nici un capitol la care să le reproşez ceva, ţinând cont că sunt wireless. Sunetul impecabil la maximum, vocile deşi naturale parcă sunt uşor accentuate. Volumul la maximum variază în funcţie de dispozitivul la care sunt conectate. 

Pe PC şi iPad e mai puternic decât pe smartphone-ul cu Android, cel puţin aşa a fost în cazul meu.

În gaming bine, dar fără a ieşi în mod special în evidenţă faţă de alte modele, cel puţin cu setările implicite. Adică n-am auzit paşii mai repede sau mai limpede decât cu alte căşti. Nemulţumit de prestaţie,  din modul Gaming am mutat ”centrul de sunet” în dreapta sus, un profil personalizat între Bright şi Energetic, cu accent mai mare pe prima, în segmentul High treble. Şi da, s-a simţit imediat diferenţa în bine. 

În filme m-a cucerit în primul rând modul în care redă ”straturile de sunet”, spre exemplu muzică peste zgomot de arme / explozii în filmele de acţiune. Fidelitatea e de aşa natură încât poţi ”separa” muzica de sunetul acţiunii, chiar dacă acesta nu e foarte puternic. Într-o scenă din The Suicide Squad (2021) auzeam clar sunetul unui pulverizator pentru curăţenie, deşi muzica era la un volum mai ridicat.

Apoi vocile, redarea lor e ca la cinema sau ca şi cum ar vorbi cineva direct cu tine, doar că tu priveşti.

ANC, anularea activă a zgomotului, bună. Combinată cu anularea pasivă, modul în care se aşează căştile pe urechi, foarte buna. N-am testat-o extins în exterior, dar în interior face minuni.

Şi totuşi, ce poate fi îmbunătăţit la Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS?

Conectarea iniţială nu se face întotdeauna atât de rapid pe cât mi-aş dori şi nici în aplicaţie nu se conectează mereu din prima.

În timpul unor partide Call of Duty: Mobile am avut parte de întreruperi ale sunetului (parcă erau bruiate-nu o întrerupere completă), preţ de câteva minute, apoi şi-au revenit. 

La capitolul autonomie, informaţii de la producător: 

- până la 25 de ore cu Bluetooth si ANC la volum moderat;
- până la 32 de ore cu Bluetooth la volum moderat;
- până la 33 de ore prin cablu cu ANC la volum moderat.
Timp de incarcare:  2.5 ore.

N-am cronometrat exct în cât timp se încarcă. Au venit încărcate pe la 70%, iar eu le-am încărcat de 2 ori în circa 3 săptămâni de testare. În timpul acesta le-am folosit între una şi 3 ore zilnic. Ţinând  cont de asta, părerea mea e că autonomia e excelentă.

Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS sunt fabricate în China, iar proiectarea e făcută în ţara mamă a companiei, Danemarca. De ce am menţionat asta? Formularea de pe cutie îmi aminteşte de cea prezentă pe produsele Apple.

Nu am un termen de comparaţie pentru căşti, pentru că nu-mi amintesc când am testat ultima dată căşti wireless de gaming. Dar sunt foarte bune şi nu doar pentru jocuri.

Materialele premium, confortul, sunetul excelent şi ANC justifică un preţ premium. La momentul acestui review,  Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS costă între 1800 şi 2200 lei.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite