Apple ar putea apela tot la Samsung pentru procesorul din următorul iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesorul A7 din iPhone 5s este produs de Samsung.
Procesorul A7 din iPhone 5s este produs de Samsung.

Apple şi Samsung sunt două companii pertenere, când vine vorba de afacerile cu componente pentru iPhone, dar rivale în sălile de judecată. Următorul procesor pentru iPad şi iPhone ar putea fi făcut tot de Samsung, iar vestea vine pe fondul pierderii unui proces în Germania de către Apple.

Apple foloseşte un procesor Samsung în iPhone 5s. Este modificat după cerinţele sale, se numeşte A7, dar în fapt este produs pe aceeaşi arhitectură ca a procesoarelor din Samsung Galaxy S4 şi Note 3. GSMArena informează că Samsung ar putea primi comenzi şi pentru A8, următorul cip pe care să-l pună Appe în iPhone.

Mass-media coreene menţionează că Samsung ar urma să furnizeze între 30 şi 40% din procesoarele pentru următoarele dispozitive cu iOS. Restul ar urma să vină fie de la TSMC din Taiwan, fie să aibă Apple o reţea de parteneri cu care a lucrat, poate chiar şi Intel care urma să livreze un procesor pentru dispozitive mobile, dar la vremea la care discutau, autonomia pe care o putea furniza gigantul american nu era una satisfăcătoare pentru Apple.

Vestea a venit la scurt timp după ce Apple a pierdut un proces în Germania. În jocul său favorit, cel al patentelor, o instanţă germană a decis că celebra inovaţie bounce back, efectul pe care îl vezi când ajungi la final cu derularea pe o pagină, nu este a Apple. Motivaţia a fost că Steve Jobs a demonstrat-o pe scenă, la primul eveniment pentru iPhone, cu ceva timp înainte de a fi înaintată cererea pentru patent.

Mac Observer noteză că în Europa nu exista o perioadă de graţie în care puteai să înaintezi cererea, deşi ai demonstrat ideea. În SUA, Apple a beneficiat de 12 luni, timp suficient pentru a-şi arăta primul iPhone, în ianuarie, şi de a-l scoate la vânzare în vara lui 2007 cu tot cu acoperirea pentru patent. Apple mai are la dispoziţie câteva patente utilitare, rămâne de văzut cum se va folosi de ele pentru a-şi urmări adversarii, în special Samsung.

Hai să discutăm şi pe Facebook la „Tech Adevărul“

Află mai multe despre Apple:

Utilizatorii de iPhone inventează o nouă problemă: „răul de iOS 7“, din cauza animaţiilor pe care Apple le-a introdus

Apple aduce prima actualizare la iOS 7 şi rezolvă o problemă de securitate gravă

VIDEO Un hacker a învins Apple şi cititorul său de amprente. iPhone 5s, deblocat cu o amprentă falsă

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite