Utilizatorii de iPhone inventează o nouă problemă: „răul de iOS 7“, din cauza animaţiilor pe care Apple le-a introdus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Odată cu iPhone 5s şi 5c a venit un iOS nou. FOTO Reuters
Odată cu iPhone 5s şi 5c a venit un iOS nou. FOTO Reuters

Apple are un nou sistem de operare pentru iPad şi iPhone, dar utilizatorii se plâng de un lucru: mulţi dintre ei spun că au „rău de smartphone“ din cauza noului iOS.

iOS 7, prezent pe iPhone 5s şi 5c, dar şi pe mai vechile modele de smartphone-uri Apple şi tablete, are ceea ce compania numeşte parallax effect care presupune că sunt trei niveluri pe care sunt aşezate pictogramele şi alte elemente grafice. Telefonul monitorizează modul în care îl roteşti şi alterează imaginea ca atare. Asta duce la „rău de smartphone“ sau „rău de iOS 7“, după cum se plâng utilizatorii pe site-ul Apple, notează The Verge.

Un alt artificiu vizual al Apple introdus în iOS 7 e acela că aplicaţiile se deschid din pictogramă şi se închid în aceea, când ieşi, prin zoom in şi respectiv zoom out. Oamenii vor să elimine aceste efecte pentru că ar fi tare deranjante. „Este la fel ca atunci când încerc să citesc în maşină şi ea merge pe drum“, descrie senzaţia unul dintre utilizatori. Ameţeală şi oboseala ochilor sunt două dintre cele mai frecvente efecte ale iOS 7.

„A trebuit să plec acasă [de la muncă] pe motiv că mi-e rău din cauza iOS 7 din iPhone şi a efectelor sale“, a mai scris alt utilizator. Desigur, Apple le-a spus că nu are ce face şi nu pot fi dezactivate aceste animaţii. Se prea poate ca aceasta să intre în istoria tehnologiei drept cea mai ciudată cerinţă: oprirea unor animaţii subtile pentru că provoacă greaţa unor utilizatori. Apple încă nu a comentat în niciun fel subiectul şi probabil că nici nu o va face.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri