VIDEO Un hacker a învins Apple şi cititorul său de amprente. iPhone 5s, deblocat cu o amprentă falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iPhone 5s, primul telefon Apple cu scanner pentru amprente. FOTO The Verge
iPhone 5s, primul telefon Apple cu scanner pentru amprente. FOTO The Verge

iPhone 5s are un cititor pentru amprente şi Apple îl laudă ca fiind de patru ori mai bun decât o parolă cu cifre şi litere, iar oamenii îl vor păcăli cam greu. Totuşi, un hacker a reuşit s-o facă, iar metoda lui este cel puţin banală.

Cititorul de amprente de pe iPhone 5s are o rezoluţie de 500 ppi şi o grosime de doar 170 microni. Apple susţine că acesta va fi viitorul autentificării, deocamdată funcţionează doar pentru deblocarea telefonului şi pentru autentificare pe iTunes, dar în viitor ar putea fi implementat în mai multe aplicaţii. Totuşi, la nici o săptămână după lansarea iPhone 5s, securitatea a fost dată uitării.

BusinessInsider informează despre un un membru al Chaos Computer Club (un grup de hackeri) care a reuşit să păcălească tehnologia Apple. „Amprenta utilizatorului obţinută de pe o bucată de sticlă a fost suficientă pentru a crea una falsă [folosind latex] care a putut debloca iPhone 5s securizat cu Touch ID. Asta demonstrează, încă o dată, că securizarea prin amprentă nu este stabilă ca metodă de acces şi ar trebui evitată“, se arată pe site-ul CCC.

Pentru ca amprenta să fie utilizabilă, hackerul a scanat-o pe cea de pe sticlă la o rezoluţie de 2.400 dpi. Apoi a editat-o puţin, cât să elimine toate detalii care ar incomoda şi a imprimat-o cu un laser, la rezoluţie de 1.200 dpi, pe un alt material, obţinând astfel negativul. În mulajul obţinut astfel a turnat latex, într-o foaie subţire, pe care, după ce s-a întărit, şi-a pus-o pe deget. La final, telefonul s-a deblocat fără probleme.

Ideea Apple nu e rea şi cu siguranţă senzorul e mult mai precis decât cel de pe laptopuri, dar se pare că dacă chiar vrei, poţi trece şi de un sistem biometric de securitate. Asta pe lângă vechiul truc cu aşezare degetului utilizatorului de drept peste senzor, cât acesta doarme.

Hai să discutăm şi pe Facebook la „Tech Adevărul“

Află mai multe despre iPhone 5s: 

VIDEO Cum poate fi deblocat cel mai avansat iPhone fără amprenta clasică

FOTO Camera de pe iPhone 5s, împotriva concurenţei: ce rezultate obţine în faţa Lumia 1020, Galaxy S4 şi HTC One?

iPhone-mania sau cât de mare e nebunia creată de Apple cu fiecare nou iPhone

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite