Aplicaţia care-ţi salvează locul de muncă: îţi arată cele mai rele momente de pe Facebook şi te pune să le ştergi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicaţia Clear are momentan o listă de aşteptare FOTO Adevărul
Aplicaţia Clear are momentan o listă de aşteptare FOTO Adevărul

Aplicaţia Clear, care se va asigura că trecutul tău pe reţelele sociale nu-ţi va afecta cariera, s-a lansat în variantă beta şi puteţi să vă înscrieţi deja. Clear identifică actualizările periculoase pe care le-aţi făcut, când aţi fost rasist sau sexist şi care nu ar trebui văzute de viitorii angajatori.

Cum va funcţiona Clear?

Momentan, aplicaţia nu poate fi descărcată decât pe bază de invitaţie. Clear e disponibilă doar pentru iOS şi vă puteţi înscrie pe listă pentru a o testa. Eu m-am înscris acum 4 ore şi sunt pe locul 11.000 în listă.

Odată ce o instalaţi, puteţi să conectaţi conturile sociale, cum ar fi Facebook, Instagram; Twitter. Cu ajutorul unui algoritm complicat, bazat pe supercomputerul IBM Watson (cel care a participat la concursuri în care a învins oamenii), aplicaţia identifică acele actualizări care ar putea fi problematice pentru viitorul vostru în carieră şi vi le selectează.

Clear poate fi descărcată de aici, de unde vă puteţi înscrie şi pe lista de aşteptare. 

Clear App

Practic, Clear ia în calcul anumite cuvinte cheie, cum ar fi "shitty" sau "american" sau "ţigan" şi vă arată actualizările unde le-aţi folosit. Puteţi alege dacă să ştergeţi aceste lucruri sau să le lăsaţi în continuare pe profilul vostru.

De ce a fost creată Clear?

Aplicaţia e realizată de Ethan Czahor, care a avut o problemă de reputaţie anul acesta, fix ca cele pe care vrea Clear să le rezolve.

Ethan era în echipa de campanie a lui Jeb Bush în Statele Unite şi a demisionat la 48 de ore după ce presa a descoperit o serie de tweet-uri ofensive, cu caracter sexist şi homofob. Czahor susţine, potrivit Mashable, că acele tweet-uri erau inofensive şi erau glume, dar că au fost scoase din context.

Czahor susţine că aplicaţia e încă în faza beta şi că lucrurile vor fi îmbunătăţite în timp. De asemenea, capacitatea de a raţiona între actualizările periculoase şi cele fără probleme se va îmbunătăţi în timp. 

Clear App
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite