Am testat Microsoft Copilot pentru Android. Cum funcționează și ce poate face [HANDS ON]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft a lansat discret o nouă versiune a Copilot, disponibilă pe platforma Android, oferind utilizatorilor o modalitate nouă de a interacționa cu asistentul cu inteligență artificială și cu funcțiile sale. Citește, în continuare, mai multe despre experiența mea cu aplicația.

image

Aplicația este disponibilă pentru descărcare din Google Play Store, iar data de listare, 19 decembrie, sugerează că a apărut în magazin în urmă cu aproximativ o săptămână. Ceea ce este mai intersant este că ai acces gratuit la GPT-4. Are opțiuni de interacțiune prin mesaje text, audio și foto. Însă versiunea audio, din observațiile mele, funcționează doar în engleză.

O poți folosi cu și fără cont. Pentru a scrie acest articol nu m-am logat, cel puțin nu de la început. Inteligența artificială cu care interacționezi se recomandă ca Bing.

Noua aplicație Copilot pentru Android nu este chiar o noutate. La prima vedere, pare similară cu aplicația Bing Chat, care îți permite să accesezi aceleași funcții de chat. În plus, poți folosi Copilot în cadrul browserului Microsoft Edge pentru Android, tastaturii SwiftKey, Skype și altele.

Testarea la prima vedere

I-am cerut prin comandă vocală să ”Scrie un text despre România” și în chat a apărut mesajul: ”Screw on text display, Romania”. M-am gândit imediat că ”am încurcat-o” pe inteligența artificială, la propriu. Am repetat cererea în engleză și s-a descurcat foarte bine.

image

Apoi i-am cerut să extragă informațiile dintr-o imagine din articolul meu de ieri și s-a descurcat excelent. Ulterior am vrut să generez și o imagine, ținând cont că are și DALL-E 3 integrat. Și a generat  4 imagini, nu una.

image

Iată și imaginile la rezoluție 1024x1024p, generate de Copilot pentru Android cu ajutorul DALL-E 3.

Da, DALL-E  are în continuare o problemă cu generarea fețelor și nici îmbrăcămintea oamenilor din imagine e greu de apreciat cât este de tradițional românească. 

Iată cum descrie Microsoft noua aplicație:

”Îmbunătățește-ți productivitatea cu Copilot, Asistentul tău de chat cu inteligență artificială. Copilot este un asistent de chat inovator de la Microsoft, alimentat de cele mai recente modele OpenAI, GPT-4 și DALL·E 3. Aceste tehnologii avansate de IA oferă răspunsuri rapide, complexe și precise, precum și capacitatea de a crea imagini uluitoare din descrieri simple de text. Discută pe chat și creează, toate într-un singur loc - gratuit!

Caracteristici cheie

Un asistent de IA versatil pentru a spori productivitatea Cu acest asistent de IA uimitor alături de tine, poți să îți îndeplinești sarcinile de lucru, școală sau personale chiar mai rapid, incluzând:

• Redactarea de e-mailuri;

• Compunerea de povești sau scenarii;

• Rezumarea textelor complexe;

• Traducerea conținutului în mai multe limbi, corectura și optimizarea acestuia;

• Crearea itinerariilor de călătorie personalizate;

• Scrierea și actualizarea CV-urilor.

Sporește eficiența designului cu Image Creator. Image Creator poate transforma procesul tău de design prin crearea rapidă a unor imagini de înaltă calitate din indicațiile text, redând conceptele tale sub forma unor imagini uimitoare, de la abstract la realitate. Explorează o serie de capacități de design:

• Explorează rapid stiluri și idei noi;

• Organizează conținutul pentru rețelele de socializare;

• Dezvoltă identități vizuale pentru branduri;

• Generează designuri de logo-uri;

• Creează fundaluri personalizate;

• Construiește și actualizează un portofoliu;

• Creează ilustrații pentru cărți;

• Concepe planuri pentru filme și videoclipuri.

Prin combinarea puterii lui GPT-4 cu capacitățile imaginative ale lui DALL·E 3, Copilot nu numai îmbunătățește fluxul tău de lucru în design, ci poate aduce și creativitatea ta pe noi înălțimi de inspirație.

Experimentează viitorul interacțiunii cu IA - Descarcă acum Copilot gratuit!"

Pentru iOS

Aplicația Microsoft Copilot este în prezent disponibilă doar pe Android. Cu toate acestea, utilizatorii de iOS nu ar trebui să fie nemulțumiți, deoarece aceleași capacități sunt accesibile prin intermediul aplicației Bing, pe care o poți descărca din App Store folosind acest link

image

În ansamblu Microsoft Copilot pentru Android este promițător, mai ales că are atât de multe opțiuni și că e gratuit. Încearcă-l și tu dacă vrei! Îl poți descărca de aici.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite