Acer Predator Connect W6, router Wi-Fi 6E cu setări speciale de gaming [TECH REVIEW]
0Acer Predator Connect W6 este primul router de gaming al companiei taiwaneze pe care-l testez, un model cu Wi-Fi 6E, setări QoS prietenoase, control parental și software de securitate de rețea de la Trend Micro.
Asta nu însemnă că e singurul router produs de Acer, când l-am adăugat în aplicația de mobil mai apăreau modelele Connect X5, Connect W6d, Connect W6m.
Ca multe alte routere de gaming este negru, masiv, iar cele 6 antene îl fac să semene cu un ”păianjen” din anumite unghiuri. Are dimensiunile 265 x 260 x 111 mm și o greutate de 875g.
Acer spune că Predator Connect W6 tri-band Wi-Fi 6E (AXE7800) atinge o viteză maximă de rețea de 7,8 Gbps, menținând în același timp o latență de aproximativ 2 ms. Tri-band înseamnă că are benzi de: 2,4GHz, 5GHz și 6 GHz.
Pentru optimizarea utilizării lățimii de bandă, Predator Connect W6 folosește un sistem Hybrid Quality of Service, compatibil cu motorul de prioritizare Intel Killer. Această tehnologie detectează și optimizează traficul de rețea, maximizând viteza conform nevoilor tale specifice. Opțiunea de recunoaștere inteligentă a dispozitivelor asigură adaptabilitatea la diverse dispozitive și aplicații.
Predator Connect W6 are 3 butoane: pornit/ oprit, WPS, și Reset. Pe parte de porturi are 4 Porturi LAN, 1 port WAN (2.5 Gigabit) și 1 port USB-A.
La interior Predator Connect W6 este dotat cu un CPU cu patru nuclee tactat la 2GHz, 1GB RAM (DDR4 ) și 4GB de stocare tip eMMc.
Înainte de a vorbi despre router mai aplicat iata unboxing-ul și o privire asupra dispozitivului.
Un indicator LED în forma siglei Predator indică puterea semnalului, cu albastru pentru acoperire excelentă, galben pentru moderat și roșu pentru semnal mai slab. Eu am avut doar albastru pe toată durata testelor, despre restul doar am citit.
Atât interfața web cât și aplicația au multe opțiuni, dar este una care mi-a atras atenția în mod special, care este în concordanță cu rolul de gaming al Predator Connect W6. Acesta este modul GeForce NOW, care prioritizează conexiunea pentru desktop-uri și laptopuri de gaming cu plăci grafice NVIDIA.
Și un mod Max Throughput în care, în teorie, router-ul atinge viteza maximă teoretică de transfer a datelor între dispozitivele conectate la rețea, inclusiv dispozitivele wireless și cele cu fir. Cel implicit, modul Hybrid QoS permite anumite personalizări pentru fiecare dispozitiv din rețea, în funcție de nevoi.
Mai multe capturi din aplicația Predator Connect, disponibilă pe Android și iOS. L-am folosit în mod Router, ai și opțiunea Mesh Controller dacă vrei să-l împerechezi cu alte echimpamente. Am activat și dezactivat Band Steering în timpul testelor.
Să vă arat mai mult din interfața web a router-ului, nu am făcut capturi la toate opțiunile, pentru că sunt foarte multe.
Am conectat la el, două smartphone-uri, 2 tablete și un laptop, pe fir. La momentul testelor routerul avea o conexiune Digi (RCS-RDS) de 1Gbps și se afla într-o cameră împreună cu alte 2 routere Wi-Fi 6E active, într-un apartament de bloc unde apar cel puțin alte 20 de rețele wireless. Iată rezultatele testelor cu Speedtest:
Cel mai ”mic” rezultat, măsurat pe wireless, este obținut pe iPad, pentru că este și cel mai vechi dispozitiv, producție 2020. Smartphone-urile cu Android sunt lansate în 2023 și tableta cu Android tot în 2023, dar lansarea oficială în România are loc în 2024. Laptopul este și el din 2020, dar majoritatea plăcilor de rețea din laptopuri ating viteza de 1Gbps.
La momentul publicării acestui review, router-ul Acer Predator Connect W6 se găsește în magazinele online locale la un preț cuprins între 1300 și 1500 de lei.