„Ai fost iubit” - unul dintre cele mai populare servicii de pe internet s-a închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yahoo a decis să oprească Altavista
Yahoo a decis să oprească Altavista

Cândva unul dintre cele mai populare servicii de pe internet, Altavista a fost închis de actualul său proprietar, Yahoo. În momentul de faţă, dacă accesăm Altavista.com vom fi redirecţionaţi către Yahoo.

Ieri seară, Yahoo a închis până la urmă motorul de căutare pe care l-a cumpărat acum câţiva ani.

AltaVista a fost cândva unul dintre cel mai populare site-uri de pe internet, în epoca internetului 1.0. A fost lansat în 1995, cu trei ani înainte de Google. Evident, după evoluţia Google, motorul de căutare a intrat în umbră. În momentul când Yahoo a cumpărat portalul Altavista, pentru 1,7 miliarde de dolari, site-ul deja intrase în declin.

Altavista a murit chiar în momentul când Yahoo a achiziţionat Tumblr, pentru un miliard de dolari. Expertul IT, Danny Sullivan, a declarat pentru Associated Press că Altavista a fost ca un copil neglijat.

"Ai fost iubit. Chiar ai fost. Oamenii nu au vrut să te părăsească. Dar deşi ai adus caracteristici noi, unele pe care Google le-a copiat, nu ai putut să ţii ritmul cu inovaţia acelei companii, care nu a vrut să devină un portal, aşa cum au vrut şefii tăi", a scris Sullivan pe blogul său.

În momentul în care a preluat Altavista, Yahoo a decis să-l transforme în portal, care să ofere mai mult decât căutări pe internet. Yahoo a oferit ca alternativă Yahoo Search, un serviciu depăşit de Google şi de Bing.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite