Acţiunile Google au explodat şi au ajuns la peste 1.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile Google au ajuns la 1.000 de dolari pe acţiune după anunţarea rezultatelor financiare de astăzi. Investitorii sunt din ce în ce mai optimişti.

Rezultatele financiare ale Google au înregistrat o creştere fulminantă, cu 36% în perioada iulie-septembrie. Google are un profit de 2,97 de miliarde de dolari.

Acţiunile Google au sărit până la 1.006 de dolari, o creştere de 13% de la o zi la alta şi o creştere cu 41% faţă de începutul anului. Profitul Google va întrece previziunile analiştilor cu 12%.

Toate companiile online au profitat de anunţul Google. Practic, investitorii sunt mai optimişti faţă de business-urile online. Acţiunile Facebook au crescut cu 4,4%, anunţă BBC, în timp ce Amazon a crescut cu 3,4% .

Google are o valoare de piaţă mai mică decât Apple. Gigantul online este estimat la 334 miliarde de dolari, în timp ce Apple este evaluat la 461 de miliarde de dolari.

Rezultate fulminante

Pe scurt, rezultatele financiare arată, în câteva numere, aşa: venituri de 14,9 miliarde de dolari, în creştere cu 12% faţă de anul trecut, pe trimestrul al treilea. De menţionat că aproape 9,4 miliarde de dolari au fost obţinute pe site-urile deţinute de Google, notează Quartz, adică 69% din veniturile totale. Asta înseamnă că principalul „furnizor“ de bani, publicitatea, încă merge foarte bine. Spre exemplu, creşterea din click-urile pe reclame este de 26%.

Larry Page, cofondator şi director Google, a spus că el nu e mulţumit de banii care se bagă în cercetare şi dezvoltare. Şi nu e mulţumit deşi, conform Forbes, în trimestrul al treilea au fost alocate 1,8 miliarde de dolari acestei divizii. El susţine că cei mai mulţi bani sunt pentru diverse îmbunătăţiri de produs, dar fără nimic substanţial.

„Pentru fiecare mare inovaţie, trebuie să supraestimezi pe perioadă scurtă şi să subestimezi pe perioadă mare. Aş spune că un exemplu sunt maşinile autonome. Am schimbat industria de la ceva ce părea că nu se va întâmpla vreodată la ceva ce oamenii percep ca inevitabil“, a afirmat Page.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite