YouTube are succes pe „ecranul secundar“, aproape jumătate din trafic vine de pe smartphone sau tabletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă se mai îndoia cineva de influenţa dispozitivelor mobile, ultimele cifre YouTube vin să le confirme dominaţia. În doi ani, serviciul de la Google a ajuns să-şi mărească de aproape şapte ori baza de utilizatori care accesează platforma prin intermediul dispozitivelor mobile.

În 2011, 6% din utilizatorii de YouTube foloseau platforma prin intermediul unui dispozitiv mobil. În 2012, cota s-a dus la 25%, iar acum, în 2013, ajunge la 40%, notează TechCrunch. Asta arată cât de important e mediul mobil pentru tot felul de servicii, în special cele destinate divertismentului. Totuşi, şi Google a mizat mult pe aceste platforme, introducând tot felul de funcţii noi în aplicaţii.

În concurenţă directă cu Facebook, Google pierde puţin. Reţeaua socială informa în trimestrul al doilea că 78% din utilizatorii săi, din cei circa 1,15 miliarde la acea dată, o accesează de pe un dispozitiv mobil. Totuşi, Facebook nu face diferenţa între cei „numai de pe mobil“ şi cei „de pe mobil şi PC“.

Fostul director de produs al YouTube s-a lăudat pe Twitter, cu ocazia acestor date pentru serviciu, că pariul pe dispozitivele mobile a meritat. Echipa dedicată dezvoltării site-ului pentru telefoane mobile a fost creată în 2007, o vreme în care prea puţină lume se concentra pe mobilitate. Astfel, YouTube a ajuns pe iPhone, când acesta a fost lansat în 2007, şi de atunci este într-o creştere continuă. 

Cu ocazia evenimentului YouTube Music Day din România, Dan Bulucea, country manager Google România, a spus că în două ore se încarcă atât de mult conţinut pe YouTube, încât un om ar avea nevoie de un an şi jumătate pentru a-l vedea pe tot. „Şi pe Facebook se urmăresc zilnic videoclipuri echivalente ca durată cu 500 de ani“, a mai spus el.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe despre YouTube şi Google:

Google încă face foarte mulţi bani din publicitate, dar Motorola încă nu se dovedeşte o achiziţie inspirată

FOTO YouTube România, la primul eveniment dedicat industriei muzicale româneşti: Va deveni un jucător global

Horia Ciurdar, românul care schimbă YouTube

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite