Submarinul cu pedale, aproape de lansare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Submarinul cu pedale, alternativă la tradiţionala hidrobicicletă
Submarinul cu pedale, alternativă la tradiţionala hidrobicicletă

Un submarin propulsat cu ajutorul pedalelor, capabil să se scufunde până la 30 de metri sub apă, a fost fabricat de o companie rusească, scrie „The Daily Telegraph". Ambarcaţiunea poate fi pusă în mişcare de un „echipaj" format din două persoane care nu au nevoie de o pregătire specială pentru a o putea manevra. Cele două persoane stau una lângă cealaltă în interiorul submarinului şi pur şi simplu pedalează.

Fabricată în cea mai mare parte din plexiglas, caroseria submarinului oferă o privelişte spectaculo asă asupra adâncurilor, spun designerii prototipului. În afară de cele două rânduri de pedalele cu care este dotat, submarinul are o cârmă şi câteva butoane cu ajutorul cărora poate fi controlat foarte uşor.

Poate fi transportat cu maşina

Cu o lungime de 3,35 metri şi o lăţime de aproape 2 metri, vehiculul subacvatic ar putea fi transportat în remorca unui autoturism, ca orice barcă de dimensiuni mici. Pe lângă versiunea propulsată cu ajutorul pedalelor, constructorii au mai realizat un model echipat şi cu un mic motor electric.

Printre dotările de bază ale submarinului se numără şi câteva menite să le confere siguranţă pasagerilor: un sistem automat ce eliberează o cantitate de balast, astfel încât vehiculul să se ridice rapid la suprafaţa apei în cazul unei avarii. Uşor de manevrat, vehiculul se poate mişca înainte, înapoi, în sus şi în jos, poate plana şi se poate roti în jurul axei sale verticale.

Submersibilul a fost realizat de compania rusească Marine Innovative Technologies Ltd (MIT) şi ar putea costa aproximativ 56.000 de euro. Preţul ar putea coborî la 17.000 de euro/bucată în cazul cumpărătorilor care vor achiziţiona mai multe bucăţi. Reprezentanţii MIT se aşteaptă ca minisubmarinul să fie căutat atât de cumpărători privaţi, cât şi de companii de agrement care le-ar putea închiria turiştilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite