STUDIU Cea mai mare spaimă a femeilor după Sărbători: cântarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile se tem mai mult de cântar decât că vor fi părăsite de parteneri FOTO: Shutterstock
Femeile se tem mai mult de cântar decât că vor fi părăsite de parteneri FOTO: Shutterstock

Toată lumea face excese de Crăciun, dar perioada de după Sărbători le face, într-adevăr, zile fripte femeilor, scrie „The Daily Mail“.

Conform unui studiu recent realizat în Marea Britanie, gândul la cântar după excesele lunii decembrie le înspăimântă pe femei mai mult decât gândul că vor fi părăsite. Aproape o treime din femeile care au participat la studiu au spus că greutatea acumulată după sărbători le sperie îngrozitor. În schimb, doar 12% sunt disperate că vor fi părăsite.

Singurul lucru mai terifiant decât a te cântări după Crăciun este o programare la dentist, spun 32% dintre femei. Următoarele „spaime“ ale femeilor sunt: să te vadă un coleg dezbrăcată – 19,5%, să-ţi verifici contul după o rundă de cumpărături – 19% şi să dai traseul pentru obţinerea carnetului de şofer – 9%.

Aversiunea femeilor pentru cântărire după Sărbători le face să amâne primul pas pus pe cântar până după 8 ianuarie, aproape două săptămâni după Crăciun. În ciuda faptului că 26% din femei nu se îngraşă atât de mult pe cât cred, peste 40% refuză să se cântărească după Crăciun.

Minciuni şi promisiuni încălcate

Studiul citat de „Daily Mail“ mai dezvăluie şi faptul că 18% din adulţi şi-ar minţi prietenii şi familia dacă ar încălca promisiunile făcute cu ocazia Anului Nou. Bărbaţii sunt mai şireţi decât femeile: 20% vor încerca să-şi convingă prietenii că s-au ţinut de promisiuni, chiar dacă nu au făcut asta. Doar 17% din femei mint cu privire la promisiunile încălcate.

Laura Graham din Onken, Marea Britanie, conducătoarea studiului, spune că „trebuie să fim mai dezinvolte în această lună şi să nu lăsăm presiunile unor promisiuni greu de îndeplinit să ne doboare.“

„Cu cât există mai multe femei cărora le e frică mai degrabă să se suie pe cântar după sărbători decât să fie părăsite, cu atât este mai evident că demonii noului an sunt din ce în ce mai înspăimântători pentru naţiune“, încheie Laura.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite