VIDEO Cum arată încălzirea globală din ultimul secol într-un film de 15 secunde

0
0

Un video de doar 15 secunde oferit de Institutul Goddard, care aparţine NASA, arată proporţiile încălzirii globale. Poate e frig afară, dar global, temperaturile se încălzesc vizibil în ultimii 60 de ani.

Institutul Goddard pentru Studii Spaţiale a creat acest video care a oferit fiecărei zone de pe Terra codurile de culoare specifice temperaturii. În 15 secunde, videoclipul arată schimbările din 60 de ani, din 1950 până în 2013. Terra este astăzi acoperită de culorile portocoaliu şi roşu, ceea ce înseamnă o încălzire categorică faţă de jumătatea secolului trecut.

Specialiştii nu au ajuns încă la o concluzie definitivă privind cauzele încălzirii globale. Nu se ştie încă dacă aceasta este un fenomen normal sau este cauzată de gazele de seră. Potrivit “Mashable”, emisiile de gaze de seră ar fi contribuit la încălzirea temperaturii, car ea ajuns la o medie de peste 14 grade.

Emisiile de carbon sunt la cel mai mare nivel din ultimii 800.000 de ani potrivit specialiştilor. De asemenea, cercetătorii nu au mai descoperit un an, în ultimii 38, care să fie mai rece decât temperatura medie.

Puteţi vedea mai jos video-ul pregătit de NASA. 

NASA: Cum au crescut temperaturile globale din 1950 până la sfârşitul anului 2013

Mai multe - Știință

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite