Un meteorit care ar conţine „ingredientele“ apariţiei vieţii s-a prăbuşit în Marea Britanie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură
FOTO Captură

Un meteorit care a căzut în Marea Britanie la sfârşitul lunii februarie ar putea conţine „ingredientel” apariţiei vieţii, spun o serie de cercetători citaţi de CNN. Meteoritul ar fi format dintr-o rocă extrem de rară, care ar putea oferi indicii despre istoria sistemului solar, au mai relatat oamenii de ştiinţă.

Potrivit cercetătorilor, fragmentele de rocă spaţială ar putea furniza răspunsuri la întrebări importante legate de istoria timpurie a sistemului solar şi despre cum a evoluat viaţa pe Pământ în urmă cu sute de milioane de ani, mai arată CNN.

În jur de 300 de grame de rocă spaţială au fost găsite de cercetători din Winchcombe, în Gloucestershire, Marea Britanie. Cercetătorii spun că substanţa carbonică din care este compusă roca este una dintre cele mai primitive şi mai „curate” observate până acum în sistemul solar. Astfel de roci sunt cele care conţin material organic şi amino-acizi, „ingredientele” apariţia şi dezvoltarea vieţii.

Muzeul de Istorie Naturală din Londra a confirmat că fragmentele de rocă au fost descoperite într-o stare atât bună şi atât de repede după căderea meteoritului încât sunt comparabile cu cele aduse prin misiuni spaţiale, si din punctul de vedere al cantităţii dar şi din cel al calităţii.

„Am fost şocat când am văzut fragmentele şi imediat mi-am dat seama că este vorba de un meteorit foarte rar şi de un eveniment absolut unic. Este foarte emoţionant”, spune Richard Greenwood, ceretător în ştiinţe planetare, conform unui comunicat al muzeului. El a fost primul cercetător care a identificat roca.

Mingea de foc a fost văzută de mii de martori din UK şi Europa de nord şi a fost surprinsă şi pe camere de supraveghere private în momentul în care a luminat cerul în data de 28 februarie.

VIDEO TheSun / Youtube

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite