Omul care vrea să cucerească planeta Marte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elon Musk este fondatorul Space X şi Tesla Motors
Elon Musk este fondatorul Space X şi Tesla Motors

Un om demn să devină personajul principal al unui roman SF, dintre acelea pe care le scria atât de frumos Jules Verne, relatează cei de la revista Stiinta si Tehnica, despre Elon Musk.

O să îmi spuneţi că exagerez, că personajele lui Jules Verne ţin de perioada romantismului. Azi, în lumea asta atât de avansată, guvernată însă de atâtea nimicuri, marile idealuri romantice nu mai au nici un rost. Au rost banii, are rost faima… Aşa este lumea începutului de secol XXI. Numai că există şi excepţii. În ultimele două numere v-am dat două exemple în acest sens. V-am povestit despre un om care vrea să zboare ajutat de Soare şi despre un altul care şi-a construit aripi pentru a zbura precum păsăsrile. Omul despre care vă voi vorbi acum vrea să plecăm pe Marte!

Numele său este Elon Musk. Multă vreme nici nu l-am băgat în seamă. Ajunseseră la mine informaţii cum că vrea să se avânte în spaţiul cosmic dar, spre marea mea ruşine, nu le-am luat în serios. Credeam că mă aflu în faţa unui simplu exerciţiu de imagine, că Elon Musk are o foarte bună echipă de PR. Nu aţi remarcat şi dvs. că astăzi contează mai mult ceea ce spui că faci, decât ceea ce faci cu adevărat? Cu Elon Musk nu este aşa. El se abate de la această regulă. Din acest motiv, vă spun de pe acum, l-am ridicat la gradul de prieten.

Citeşte povestea lui Musk pe stiintasitehnica.com

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite