Noua echipă americano-rusă se îndreaptă către Stația Spațială Internațională la bordul unei rachete SpaceX VIDEO

0
Publicat:

O rachetă SpaceX care transporta trei astronauți americani și un cosmonaut rus a fost lansată, azi, din Florida, având ca destinație Stația Spațială Internațională (ISS).

Cooperarea americano-rusă continuă în spațiu
Cooperarea americano-rusă continuă în spațiu FOTO NASA X

Cei patru astronauți vor avea o misiune de șase luni, iar spațiul este unul dintre puținele domenii în care Statele Unite și Rusia continuă să coopereze strâns, în ciuda războiului din Ucraina, arată BBC.

Cei trei bărbați și o femeie se află într-o capsulă folosită în spațiu de patru ori anterior de firma SpaceX a lui Elon Musk. Planurile lor includ efectuarea a diferite experimente științifice pe Stația Spațială Internațională.

Cercetările vor include creșterea unor replici artificiale de organe umane pentru a studia bolile degenerative într-un mediu cu gravitație redusă - ceea ce nu este posibil pe Pământ.

Echipa a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy din Florida la ora locală 22:53 (03:53 GMT, luni). Prima încercare de lansare, sâmbătă, a fost anulată din cauza vântului puternic.

Liderul misiunii este Matthew Dominick care, împreună cu colega sa americană, Jeanette Epps și rusul Alexander Grebenkin, fac prima călătorie în spațiu.

Celălalt membru al echipajului este medicul Michael Barratt, la a treia sa vizită pe ISS.

Stația Spațială Internațională este o zonă rară de cooperare internațională între diferite guverne globale și este întreținută de agențiile spațiale ale Canadei, Europei, Japoniei, Statelor Unite și Rusiei.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite