Legenda zborului supersonic, refăcută de NASA: americanii vor să reinventeze avionul Concorde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concorde a zburat pentru ultima dată în 2003.
Concorde a zburat pentru ultima dată în 2003.

Avionul Concorde a fost primul supersonic care să transporte pasageri, dar a avut probleme care au dus şi la moartea mai multor oameni, iar în 2003 a zburat pentru ultima dată. NASA însă are un plan pentru a-l readuce la viaţă.

Pe 2 martie 1969, Concorde 001 decola, iar până în 2003, când a zburat pentru ultima dată, a devenit un simbol al aeronauticii. Acum, americanii de la NASA şi Air Force încearcă să-l reconstruiască sub alte forme şi scopuri şi se apropie de reintroducerea unui astfel de avion.

Concorde a fost rezultatul unui acord încheiat între Franţa şi Marea Britanie prin care se prevedea ca Aérospatiale (Franţa) şi BAC Concorde (Marea Britanie) să fabrice un aparat de zbor supersonic. Acesta trebuia să fie capabil să transporte pe distanţe mari şi la viteze mari aproximativ 100 de pasageri.

<a href="http://playtech.ro/2015/sua-vor-urmatorul-concorde-ce-planuri-au-americanii-pentru-viitorul-avion-supersonic/" target="_blank" rel="nofollow">Vezi ce planuri au americanii pentru viitoarele avioanea supersonice!</a>

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite