Îşi împlineşte visul cu o imprimantă 3D. Un bărbat din Noua Zeelandă îşi printează propria maşină de colecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aston Martin DB4 foto Wallpaperium.com
Aston Martin DB4 foto Wallpaperium.com

Un pasionat de automobile din Noua Zeelandă foloseşte o imprimantă 3D pentru a-şi construi maşina visurilor: un Aston Martin DB4 Series II, potrivit Daily Mail.

Ivan Sentch este un fan dedicat al maşinilor Aston Martin. Bărbatul în vârstă de 32 din Auckland este tatăl a doi copii şi de profesie programator. 

El şi-a dat seama că nu şi-ar permite niciodată să-şi cumpere un Aston Martin DB4, construit între semptembrie 1961 şi octombrie 1962, aşa că a decis să şi-l creeze singur.

Sentch a început să muncească la caroserie în decembrie, anul trecut. El se foloseşte de o imprimantă 3D pentru a fabrica mii de bucăţi din plastic pe care le lipeşte una de cealaltă, pe un cadru din lemn. Până acum el a realizat peste 2.500 de secţiuni, iar în acest moment, caroseria este 72% gata.  

image

Neo-zeelandezul estimează că va mai dura încă cinci ani înainte să poată scoate maşina pe şosea. Sentch şi-a făcut chiar şi un blog pe care detaliază proiectul său, reuşind să adune admiratori din toată lumea.

Există numai 1.200 de modele Aston Martin DB4 existente, iar valoarea unei astfel de maşini este de aproximativ 220.000 de lire sterline.

Caroseria din plastic creată din el acum va fi folosită pentru a realiza un mulaj din fibră de sticlă ce va fi montat pe maşina finală. Sentch nu mai avea experienţă cu printarea 3D, însă el spune că a învăţat să folosească software-ul destul de rapid. Costul total al plasticului folosit este estimat la aproximativ 1.300 de lire. 

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook

image
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite