GALERIE FOTO Astronauţii care au ajuns pe Lună stăteau suspendaţi la 60 de metri pentru a se pregăti de aselenizare

0
0
Neil Armstrong a fost primul om care a călcat pe Lună FOTO NASA
Neil Armstrong a fost primul om care a călcat pe Lună FOTO NASA

Americanii Neil Armstrong, Buzz Aldrin  şi Michael Collins au fost primii oameni care au ajuns vreodată pe lună. Dar cum s-au antrenat cei trei pentru această misiune legendară, despre care unii spun chiar că nu s-a întâmplat?

Noi poze din antrenamentul astronauţilor au fost publicate de curând de către NASA şi arată metodele cel puţin rudimentare, dar eficiente pe care le-au folosit americanii pentru a-i obişnui pe astronauţi cu poziţiile din spaţiu.

De exemplu, ei au fost suspendaţi la 60 de metri în aer pe un simulator numit Lunar Excursion Module Simulator în 1963, cu şase ani înainte de a ajunge pe Lună, după cum arată „The Daily Mail“.

Proiectul a fost întrerupt după aselenizare

Simulatorul de înaltă tehnologie la acea vreme crea un mediu asemănător cu cel de pe Lună. De asemenea, simulatorul era lat de 120 de metri lăţime şi permite suspendarea astronauţilor pentru a simula mersul la 90 de grade. Ce înseamnă acesta? Ei bine, pur şi simplu să se obişnuiască să meargă pe Lună într-o poziţie din care pe Pământ ar fi căzut.

image

Foto

pregatiri de aselenizare NASA
pregatiri de aselenizare NASA

gallery-link

De asemenea, cu 2 milioane de dolari NASA a construit un simulator pentru momentul aselenizării şi reprezenta ceea ce ar urma să vadă astronauţii dacă s-ar uita pe suprafaţa Lunii înainte de a stabili orbita. Maşinăria avea o cabină, un televizor cu circuit închis şi patru reprezentări ale suprafeţei lunare.

Toate acestea au fost făcute pentru că cei trei urmau să aselenizeze la o gravitaţie de şase ori mai mică decât cea de pe Pământ. În plus, cercetătorii au fost nevoiţi să recreeze şi lumina creată de lipsa atmosferei.

Proiectul LOLA, simulatorul din imagini, a fost întrerupt după prima aselenizare, deoarece experienţa lui Neil Armstrong le-a spus americanilor că nu trebuie un antrenament chiar atât de intens.

Nu numai acestea au fost pregătirile. Mai multe pot fi găsite într-un articol din revista „Wired“ din anul 2011

Știință


Ultimele știri
Cele mai citite