Experienţele aproape de moarte – în sfârşit, elucidate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că, în preajma morţii, după încetarea bătăilor inimii, activitatea cerebrală intră într-o stare de excitare care poate declanşa „viziuni paranormale”.

Cinci indivizi, monitorizaţi de cercetători, au supravieţuit stopului cardiac şi raportează că au avut experienţe inexplicabile după momentul în care, din punct de vedere clinic, au fost declaraţi decedaţi.

Experienţele aproape de moarte (EAM) sunt percepţiile asupra lucrurilor înconjurătoare povestite de persoane care au fost pe punctul de a muri, care s-au aflat în faza de moarte clinică sau care au fost menţinute în viaţă artificial, în timpul anesteziei.

Din punct de vedere ştiinţific, fenomenul nu a putut fi dovedit. Cu toate acestea, majoritatea celor care suferă o EAM descriu o asemenea experienţă în acelaşi fel, astfel fie că are o cauză fizică, fie că este de natură spirituală, o EAM se manifestă aproximativ la fel. Paşii EAM sunt: sentiment de linişte, lumină intensă, părăsirea proprilui corp, parcurgerea unui tunel , intrarea în alte dimensiuni, întâlnirea cu entităţi luminoase, vizualizarea propriei vieţi.

Citeşte pe stiintasitehnica.com mai multe despre Experienţele aproape de moarte 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite