Cel mai important pas al omului: 46 de ani de când am ajuns pe Lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună.
Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună.

În urmă cu 46 de ani, misiunea Apollo 11 îşi atingea obiectivul, iar Neil Armstrong devenea primul om care a pus piciorul pe Lună. El a murit în 2012, dar în urma sa rămâne un fapt istoric.

Ziua de 20 iulie a fost, probabil, una dintre cele mai interesante ale anului 1969. De 6 zile, lumea asista la desfăşurarea unuia dintre cele mai ciudate războaie din istoria omenirii. În urma a trei meciuri contând pentru calificarea la Campionatul Mondial din 1970, San Salvador a invadat Honduras, acuzând guvernul ţării de ”genocid”. 

Deşi armistiţiul fusese stabilit cu două zile în urmă, acesta nu a intrat în vigoare decât pe 20 iulie. Dar adevăratul eveniment al zilei avea loc mult mai departe; mai exact, la 384.400 kilometri distanţă.

Pe 20 iulie, în anul 1969, misiunea Apollo 11 îşi atingea obiectivul, iar Neil Armstrong devenea primul om care a pus piciorul pe Lună.

Ziua de 20 iulie a fost, probabil, una dintre cele mai interesante ale anului 1969. De 6 zile, lumea asista la desfăşurarea unuia dintre cele mai ciudate războaie din istoria omenirii. În urma a trei meciuri contând pentru calificarea la Campionatul Mondial din 1970, San Salvador a invadat Honduras, acuzând guvernul ţării de ”genocid”. Deşi armistiţiul fusese stabilit cu două zile în urmă, acesta nu a intrat în vigoare decât pe 20 iulie. Dar adevăratul eveniment al zilei avea loc mult mai departe; mai exact, la 384.400 kilometri distanţă.

Află totul despre cea mai importantă zi din istoria zborului în spaţiu!
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite