Anul în care CIA a recunoscut că e în spatele apariţiei unor OZN-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CIA a recunoscut anul trecut că unele OZN-uri erau de fapt nave proprii.
CIA a recunoscut anul trecut că unele OZN-uri erau de fapt nave proprii.

CIA şi-a făcut în 2014 cont pe Twitter şi a început să posteze diferite imagini interesante. Cel mai popular mesaj a fost un document de 272 de pagini în care se arată că agenţia a fost în spatele unor momente puse pe seama extratereştrilor.

Documentul a fost publicat de CIA pe Twitter în iulie şi vorbeşte despre avionul-spion U-2 şi cum acesta a dus la majoritatea „apariţiilor“ extraterestre pe care oamenii le-au raportat în Statele Unite între 1954 şi 1974.

CIA a dus avioanele U-2 la 18 kilometri altitudine şi zbura cu ele deasupra ţărilor-ţintă, cum ar fi Uniunea Sovietică. În acel moment, aviaţia civilă şi cea militară zburau la altitudini mult mai mici. Multe persoane considerau la vremea respectivă că oamenii nu pot ajunge la o asemenea altitudine şi, pentru că programul era secret, puneau totul pe seama extratereştrilor.

„Controlorii de trafic au început să raporteze din ce în ce mai multe apariţii“, se arată în documentul postat de CIA.

Până în 2013, misiunile cu U-2 şi existenţa acestui avion erau clasificate. Practic, nimeni în afară de CIA nu ştia detalii despre avionul acesta de spionaj. Acum doi ani, CIA a declasificat o serie de documente care au dus la apariţia unor informaţii fascinante, cum ar fi existenţa Zonei 51 în Nevada şi folosirea ei pentru proiecte complexe. 

image
ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite