Articol publicitar

Sportul, mai benefic pentru sănătatea mentală decât banii

0
0

Poate că nu toată lumea se distrează în timp ce face sport, dar activitatea fizică are în mod evident un impact pozitiv asupra bunăstării noastre psihice. Un grup de cercetători de la Yale au descoperit că activitatea fizică ne poate îmbunătăţi starea de spirit chiar mai mult decât rotunjirea veniturilor.

Bazat pe date colectate de la 1,2 milioane de oameni din Statele Unite, studiul, publicat în jurnalul The Lancet, a constatat că oamenii care fac mişcare au raportat lunar cu 1,5 mai puţine zile de concediu medical motivat de probleme de sănătate psihică faţă de cei care s-au declarat sedentari, conform unui articol de pe thriveglobal.ro.

De aceeaşi părere este şi Radu Restivan, fondator 321 sport, antrenor de atletism şi de indoor cycling. Radu a fost invitat în cadrul emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare” unde a elucidat cele mai importante mituri referitoare la sport. Şi pentru că este una dintre cele mai comune preocupări, am început cu ceea ce ne interesa cel mai mult: este sportul cel mai bun mod de a slăbi? Se pare că da, deşi Radu Restivan ne-a îndemnat să privim, mai degrabă, sportul ca pe o modalitate de a ne simţi bine, de a face mişcare şi de a fi activi. În plus, ne-a mai interesat să aflăm dacă sportul practicat dimineaţa este mai eficient decât cel practicat seara şi dacă antrenamentele cu greutăţi sunt sau nu bune pentru femei. Oare slăbeşti mai mult cu cât transpiri mai mult? Este alergatul cea mai bună activitate fizică? Cu cât faci sport mai des cu atât vei slăbi mai mult? Exerciţiile cardio ard cele mai multe calorii? Atleţii ar trebui să evite carbohidraţii şi zaharurile? Proteinele ajută la creşterea masei musculare? Abdomenele ne scapă de grăsimea de pe burtă?

Răspunsurile la toate aceste întrebări le vei afla urmărind întregul episod Adevăr... sau întâmplare cu Radu Restivan, antrenor atletism, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România. 

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri