Semne care spun că eşti femeia Peter Pan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitoarea Tracy McMillan a dezvăluit, într-un post pe „Huffington Post”, concluziile sale, după numeroase discuţii avute cu femei din diferite generaţii. „Ştii când ceva este în faţa ta şi este atât de evident că nici nu mai vezi? Aşa am realizat adevărul despre noi: multe femei pur şi simplu nu vor să se maturizeze”, a scris McMillan.

Ca urmare a numeroaselor şi recentelor materiale dedicate amplului fenomen intitulat „Generaţia Peter Pan”, McMillan este una din autoarele care realizează că generaţiile actuale au ceva în comun, în ceea ce priveşte nivelul evoluţiei personale.

„O groază de femei vor să rămână mereu tinere şi fără griji, iar dacă este posibil, să poarte skinny jeans toată viaţa. Mă includ în această categorie, deşi încerc să-mi revin. Am inventat şi un cuvânt pentru noi: Prinţesa Pan, această femeie Peter Pan”, scrie autoarea.

În continuare, Tracy McMillan explică simbolistica acestei denumiri. Peter Pan, personajul de poveste, era cel care refuza să crească, cel care voia să fie mereu tânăr, fără să se complice cu responsabilităţile vieţii cotidiene.
„Nu aveţi idee câte femei între 38 şi 48 de ani se îmbracă, se comportă şi gândesc ca şi cum ar avea 28 de ani sau, în unele cazuri, chiar 18 ani. În zilele mele proaste, şi eu sunt una dintre ele”, mărturiseşte ea.

Iată care sunt semnele care dau de gol preferinţa pentru imaturitate şi apetitul pentru o viaţă lipsită de responsabilităţi, altele care să nu te privească exclusiv pe tine.

Eşti centrul universului.
„Este ideea care cuprinde întreaga esenţă a Prinţesei Pan. Este preocupată de sine şi atât, este soarele şi luna celorlalţi, ceea ce este imposibil, desigur, dar ea nu are cum să vadă asta. Iar egocentrismul nu duce nicăieri bun, pentru că atât timp cât te gândeşti doar la tine, nu ai cum să fii o persoană minunată. Pur şi simplu nu ai cum.”

Eşti cool.
„Nimic nu spune mai mult Prinţesa Pan şi rămăşiţe de adolescenţă ca atitudinea voită de a fi cool. Şi asta pentru că este o poziţie ce necesită dependenţa de alţii. Ai nevoie de alţi oameni care să observe cât eşti de cool şi care să te valideze. Dar mai este ceva teribil de conformist în această privinţă. Eşti prea ocupată să vezi că mai sunt sute identice cu tine în jurul tău”.

Nu eşti devotată.
„O Prinţesă Pan este alergică la devotament. Nici măcar nu ştii dacă o să fii prezentă la cină. Mai bine vezi cum te simţi şi dai un SMS dacă vrei să mergi, până la urmă. Până şi o plantă în casă este o responsabilitate prea mare. Dar adevărul este că, după 27 de ani, fiecare an contează. În loc să fii freelancer, te angajezi cu normă întreagă. În loc să închirirezi, cumperi. Ideea este să-ţi asumi resposabilitatea faţă de tine.”

Nu-ţi pasă. De nimic.
„Am un băiat de 16 ani. Este un copil bun, dar tot un adolescent rămâne. Ceea ce înseamnă că trebuie să fie rebel. Ar trebui să-şi cumpere băutură pe ascuns sau să-şi facă  piercing fără ca eu să ştiu. Dar asta ar presupune nişte eforturi. El, în schimb, este plictisit. Iar o Prinţesă Pan ştie exact cum se simte el. Să-ţi pese de oameni, de lucruri, de viaţă este un act matur. Te simţi vulnerabil la început, dar odată ce ai prins ideea, te face să te simţi mai bine ca o manichiură”.

Nu faci compromisuri.
„Genul pe care le fac adulţii. Genul de lucruri pe care le fac ca să plătească facturi plicticoase şi chirii neinteresante, pentru că au responsabilităţi. Treci peste prejudecăţi”.
Iubeşti reality-show-urile. „Tipul acesta de emisiuni sunt, practic, clipuri cu instrucţii pentru Prinţesele Pan. Este în regulă să le urmăreşti şi să-ţi placă, dar nu deveni obsesivă şi nu le transforma în singura ta preocupare”.

Te cuplezi cu Peter Pan.
„Evident. Ceea ce este amuzant, până când vă treziţi a doua zi dimineaţă şi tu îl rogi să cumpere nişte hârtie igienică, iar el îţi spune că nu are niciun magazin de acest gen în drumul său”.

Crezi că eşti nemuritoare.
„De fapt, nu prea crezi, că nu prea te gândeşti la asta. Vreodată. Dar indiferent de ce gândeşti tu, mâine vei fi cu o zi mai bătrână. Nu vreau să te sperii. Ci pur şi simplu am văzut multe femei trezindu-se la 40 şi ceva de ani că nu mai pot face lucrurile pe care le vor, chiar dacă Halle Berry este însărcinată la 47 de ani. Şi nu are legătură doar cu copiii. Timpul este o resursă preţioasă, iar Prinţesa Pan habar n-are să o folosească. Este viaţa ta, iar ea trebuie să merite ceva. Nu ai decât una, nu o irosi”.
 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite