Săptămâna Foto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în Pakistan sunt creatori de modă cu imaginaţie. Hameed, un producător de încălţăminte, are un magazin în oraşul Lahore, unde, împreună cu calfele, lucrează manual papuci pe care imprimă simboluri ale culturii sale. Pentru a-şi atrage clienţi, artistul s-a gândit să realizeze un papuc gigantic, care are 1,80 metri, şi care este cusut cu fire din aur, ca în poveştile Şeherezadei.

Acesta va fi prezentat şi chiar scos la vânzare după încheierea Ramadanului, perioadă de post la musulmani care ţine toată luna august. După Ramadan va începe o sărbătoare de trei zile, numită Eid, un fel de Lăsata Secului, iar Hameed aşteaptă să-şi vândă colecţia de vară, chiar şi papucul „fermecat“, estimat de el la 244 de euro.

Martor foto: O ţară la vârful degetelor



Una dintre tendinţele modei din această vară a fost lansată de înotătoarea daneză Lotte Friis, la Campionatul Mondial de nataţie de la Shanghai, China. La proba de 1.500 de metri, Lotte Friis şi-a pictat pe unghii drapelul ţării sale, demonstrând că manichiura este un fel de artă pe centimetru pătrat.

Nisipuri mişcătoare

image



Lumea frumoasă a poveştilor şi a filmelor,cu toate personajele lor memorabile, dar şi clădiri sau maşini de lux au fost ridicate din nisip, săptămâna aceasta, la Festivalul anual de Sculpturi din Blankenberge, Belgia. Una dintre cele mai apreciate a fost mişcătoarea scenă în care Frumoasa din pădurea adormită este trezită de sărutul prinţului.

Doi bunici cu preocupări înălţătoare

image



Turiştii care au ocazia să călătorească în statul asiatic Nepal vor constata că au păşit parcă într-o altă lume. Printre curiozităţile Nepalului se numără şi şamanii, cu înfăţişări înfiorătoare, care pot fi văzuţi lângă templele din Kathmandu, capitala Nepalului. Aceştia îşi reazemă bastoanele lor magice lângă locul de muncă şi stau la o şuetă despre oameni şi zei.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite