Reuşită individuală versus reuşita în echipă. Coachingul, între soluţie şi controversă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuitor activ la reinventarea leadershipului în Romania şi la construirea de culturi organizaţionale, Rodica Obancea explică rolul coachingului şi cum pot încuraja managerii colaborarea şi spiritul de echipă al angajaţilor.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Coachingul de echipă este un domeniu relativ tânăr şi aflat în prezent în plină fază de dezvoltare. Deşi multe companii au oameni specializaţi în recrutare, multe uită de importanţa vintegrării şi motivării acestora. Pe parcurs multe dintre companii se lovesc de problema lipsei de colaborare a angajaţilor şi a inexistenţei spiritului de echipă, lucruri care duc la scăderea performanţei. 

Rodica Obancea activează de peste zece ani, având o practică de câteva mii de ore în care a antrenat lideri de organiazaţii şi echipe de conducere din industrii diferite; a derulat proiecte de coaching atât în mediul corporatist, dar şi în companii antreprenoriale româneşti. 

„Cred că atunci când un lider poate împărtaşi o viziune cu echipa lui sau ei, când se angajează împreună cu ei la punerea în practică, energizează schimbarea – restul este doar un proces de învăţare şi transformare. Am încredere în capacitatea de metamorfoză a liderilor, echipelor şi organizaţiilor pentru a genera schimbări în profunzime. Am încredere în potenţialul lor de a-şi extinde continuu capacitatea de a crea rezultatele pe care ei le doresc cu adevărat”, spune Rodica Obancea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite