Renovarea unui apartament. Idei simple, prin care ne putem transforma radical locuinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renovarea unui apartament. FOTO www.fastaanytimelock.com
Renovarea unui apartament. FOTO www.fastaanytimelock.com

Renovarea unui apartament. Indiferent dacă abia ne-am cumpărat un apartament sau locuim de mulţi ani în el şi a venit momentul pentru o schimbare, renovarea locuinţei este un pas foarte important. Presupune cheltuieli serioase, de aceea este bine să ştim câteva lucruri esenţiale, pentru ca renovarea să fie bine făcută.

Un prim pas care trebuie făcut este izolarea pereţilor de exterior şi interior. Soluţia presupune o cheltuială în plus, dar în timp va reduce factura la întreţinere şi va asigura o temperatură plăcută în apartament, atât vara cât şi iarma. Pentru interior pot fi montate lambriuri din lemn, care sporesc confortul termic, dar oferă şi un aspect plăcut, scrie Hobbit-integral.ro.

Renovarea unui apartament. Culoarea pereţilor, importantă

Culoarea pereţilor este de asemenea esenţială. Nu trebuie să apelăm neapărat la clasicul alb. Putem vopsi pereţii în culori vii sau îi putem decora cu autocolante sau stickere speciale.

În cazul unei renovări mai ample, nu trebuie neglijat sistemul electric. O reţea electrică veche ne poate arde şi distruge aparatele electrocasnice, de aceea este bine să schimbăm sistemul electric cu unul nou, care să reziste pe termen lung.

Pentru camerele mici, ca să obţinem iluzia de spaţiu mai mare, putem apela la câteva trucuri simple: vopsim pereţii în culori deschise şi folosim oglinzi cât mai multe. Accesoriile sunt la fel de importante: o canapea albă va căpăta un farmec aparte dacă punem pe ea câteva perne colorate.

Renovarea unui apartament. Barul deschis, pe post de masă

O altă soluţie modernă, care aduce un plus de spaţiu, este desfiinţarea unor pereţi despărţitori. În locul pereţilor pot fi montate uşi glisante, care vor asigura la nevoie intimitatea dorită, dar care pot fi şi deschise, pentru a transforma două camere mici într-o singură cameră spaţioasă. La fel, între bucătărie şi sufragerie se poate desfiinţa peretele şi înlocui cu un bar deschis, care poate servi pe post de masă.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite