Relatarea supravieţuitorului unui accident de avion cu 62 de morţi: „O aură luminoasă se ridica din trupurile celor morţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul  Singapore Airlines după accidentul din 2000. FOTO imgur.com
Avionul  Singapore Airlines după accidentul din 2000. FOTO imgur.com

Supravieţuitorul unui accident aviatic a povestit clipele de groază prin care a trecut după ce zborul Singapore Airlines, cu numărul 006, s-a sfârşit tragic. Din cele 158 de persoane aflate la bord, 62 şi-au pierdut viaţa, el numărându-se printre cei 96 de oameni care au scăpat din infern. Producător muzical de profesie, John Diaz a uimit o lume întreagă când a dezvăluit lucrurile incredibile la care a fost martor.

John Diaz se afla în octombrie 2000 în avionul Singapore Airlines care trebuia să-l ducă acasă în siguranţă, la fel ca pe toţi ceilalţi pasageri din cursa 006. Deşi începuse o ploaie torenţială şi vântul sufla puternic, avionul a primit permisiunea de zbor, iar dezastrul a avut loc înainte ca aeronava să decoleze. Avionul a explodat după ce a făcut o manevră greşită şi s-a izbit de mai mulţi parapeţi din beton şi de echipamente de construcţie. 

La câţiva ani după accidentul în care şi-au pierdut viaţa 62 din cei 158 de pasageri, John Diaz a povestit în celebra emisiune "The Oprah Winfrey Show" ororile pe care le-a văzut în acea zi fatidică. 

"Peste tot erau jeturi de combustibil care împroşcau oamenii de parcă era napalm. Orice sau pe oricine loveau – obiect sau persoană – lua foc imediat, ca o torţă. Arăta ca un fel de Infern al lui Dante, cu oameni încă legaţi în centuri, pe scaune, care ardeau”, a declarat acesta. Diaz a reuşit să scape din flăcări, dar în mijlocul haosului a observat ceva ciudat care se întâmpla cu pasagerii care muriseră. 

Părea că o aură luminoasă se ridica din trupurile celor morţi. Unele erau mai luminoase decât altele. M-am gândit că unele erau mai strălucitoare decât altele în funcţie de cum îşi trăise fiecare viaţa, a rememorat acesta, citat de Huffington Post. 

Tragedia, dar mai ales lucrurile inexplicabile pe care le-a văzut în ziua aceea au avut un impact profund asupra lui. „M-a făcut să privesc în alt mod spiritualitatea, pentru că acum cred că viaţa continuă şi după moarte”, a mărturisit Diaz.

Producătorul muzical a avut probleme medicale grave după accident. Avea dureri groznice în zona picioarelor şi, din cauza calmantelor puternice pe care le lua constant, a devenit dependent de medicamente. Aşa a ajuns consumator de droguri şi chiar a fost arestat în 2010, în Tijuana, Mexic, după ce a fost prins în timp ce cumpăra medicamente ilegale. A stat trei luni într-o puşcărie mexicană, apoi a fost trimis în SUA. 

Când simţea că viaţa sa începe să intre pe un făgaş normal, Diaz a primit o veste care l-a trimis pe culmile disperării: a fost diagnosticat cu leucemie limfocitară cronică. Astăzi, supravieţuitorul accidentului aviatic luptă din nou pentru viaţa sa. Face chimioterapie şi speră ca tratamentul să-i prelungească viaţa cât mai mult. În prezent, locuieşte la Los Angeles alături de soţia sa, cu care este căsătorit de 20 de ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite