Războiul din Libia, văzut prin ochii copiilor: desenele impresionante făcute de micuţi de 10 şi 11 ani FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desen al unui copil traumatizat de războiul din Benghazi. Foto: dailymail.co.uk/IBTimes
Desen al unui copil traumatizat de războiul din Benghazi. Foto: dailymail.co.uk/IBTimes

Copii libieni de 10 şi 11 ani din Benghazi au desenat oraşul aflat în degringoladă din cauza războiului, reprezentări care arată cât sunt de traumatizaţi de bombardamentele şi de atacurile armate.

Copiii au desenat scenele de război când li s-a cerut, la şcoală, să-şi imagineze ce ar fi desenat în timpul nopţilor în care au fost treziţi din somn de infernul de afară. 

Desenele lor arată că aceştia se află sub impactul psihologic pe care îl au asupra lor luptele dintre forţele pro-armată şi rebelii islamişti.

Benghazi este împrejmuit de reprezentanţi ai guvernului recunoscut de ONU, dar oraşul este sub asediul ISIS al-Qaeda.

Desenele copiilor sunt impresionante, ei fiind constant sub teroarea fricii impregnate de atacurile aeriene, de luptele de stradă, de atacurile armate şi bombardamentele din al doilea oraş al ţării ca importanţă, Benghazi.  

desen

Desenele oferă o perspectivă sfâşâietoare asupra realităţii terifiante, reprezentată de violenţa zilnică, realitate redată prin ochii unor copii de doar 10 şi 11 ani.

Profesoara copiilor rugaţi să facă desenele a povestit pentru International Business Times că elevii vorbesc mereu despre muniţie, bombe şi arme de foc, adăugând că aceştia s-au obişnuit atât de mult cu atmosfera de război, încât nu mai plâng atunci când aud avioanele, deşi le este teamă. 

Desenul de mai jos descrie foarte clar frica unui copil, şcoala apărând în desen ca fiind atacată de un tanc, în timp ce pe fundal sunt desenaţi alţi copii care plâng.  

desen razboi

Foto: dailymail.co.uk/IBTimes

Într-un alt desen (foto jos) este reprezentată o luptă între două tabere, cu un steag ale forţelor armatei de-o parte a focului şi cu un alt steag, negru, al ISIS, de partea cealaltă a luptei, în această tabără fiind desenaţi şi războinici islamişti.

desen razboi

Foto: dailymail.co.uk/IBTimes

Aceşti copii şi-au petrecut jumătate din viaţă trăind teroarea războiului care a izbucnit în urmă cu cinci ani. Cunoştinţele lor în materie de armament de război sunt impresionante, ei fiind capabili să deseneze în cele mai mici detalii tancuri, elicoptere de război, arme de foc sau grenade.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite