Proiectul nud care schimbă faţa atractivităţii: ce se ascunde dincolo de „gardul vopsit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO lostateminor.com
FOTO lostateminor.com

O artistă americană este autoarea unui proiect fotografic nud care schimbă faţa atractivităţii. Proiectul, intitulat „Iluziile trupului”, este menit să scoată în evidenţă felul în care mass-media denaturează standardele de frumuseţe.

Esenţa proiectului fotografic nud realizat de artista Gracie Hagen stă în imperfecţiunile corpului uman şi impactul mass-mediei asupra percepţiei de sine. Modelele pe care le vedem în reclame sunt indivizi plini de defecte, la fel ca toate celelalte persoane, scrie lostateminor.com. Pentru a dovedi acest lucru, Hagen a fotografiat atât bărbaţi, cât şi femei, în două ipostaze: una sexy, în care fiecare să-şi scoată în evidenţă calităţile, şi una „neglijentă”, cu umerii lăsaţi. 

„Proiectul «Iluziile trupului»  reprezintă o abordare a felului în care credem că ar trebui să arate corpul nostru. Mulţi realizează că mass-media arată doar imagini frumoase cu oameni, iar noi ajungem să ne comparăm cu acele imagini, fără să ne gândim că o monedă are două feţe”, precizează Hagen, sfătuind publicul să nu se compare cu nişte imagini nerealiste. 

image

„Cu toţii suntem diferiţi. Nu există «normal». Iubiţi-vă corpul. Este ciudat, dar minunat. Eu cred că atractivitatea este definită de încrederea în sine şi de abilitatea de a te cunoaşte”, a adăugat fotografa.

image
image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite