Poluanţii care se ascund în casa ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aerul pe care îl respirăm acasă poate conţine compuşi periculoşi
Aerul pe care îl respirăm acasă poate conţine compuşi periculoşi

Ştiai că aerul din locuinţe ascunde până la 900 de substanţe nocive? Iar acum, cu toată curăţenia de Sărbători, numărul lor creşte semnificativ!

Aerul pe care îl respirăm acasă ­poate conţine compuşi periculoşi, aso­ciaţi cu apariţia unor probleme precum alergiile, astmul, durerile de cap şi iritaţiile ochilor şi gâtului.

Fumul de ţigară, acarienii, substanţele emanate de produsele de curăţare şi de igienizare (detergenţi, dezinfectanţi), de materialele de construcţii, de insecticide, precum şi de mobila şi tapiseria sintetică nouă sunt câţiva dintre poluanţii care se ascund în casa noastră.

Citește și:
Cinci locuri din casă preferate de microbi

4 boli pe care le poţi lua din casă!

Covoarele noi pot conţine formaldehidă

Mobila din semifabricate din lemn (PAL), covoarele noi şi adezivii pentru parchet pot conţine formaldehidă, o substanţă cu miros înţepător. Inhalarea acesteia poate da iritaţii ale pielii, ochilor şi gâtului, precum şi tulburări de somn şi dureri de cap. Contactul cu formaldehida este nociv mai ales pentru copii şi pentru cei cu boli respiratorii.

SOLUŢIE: Dacă ţi-ai cumpărat un covor nou, aeriseşte-l câteva zile înainte de a-l pune în cameră. De asemenea, aeriseşte camera cât de des poţi, dacă ţi-ai cumpărat mobilă nouă!

Află ce alți poluanți se găsesc în casa ta, pe clicksănătate.ro.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite