Planta care ajută la stimularea memoriei şi îmbunătăţirea atenţiei dacă o mirosim frecvent

0
0
Rozmarinul ne ajută la îmbunătăâirea memoriei
Rozmarinul ne ajută la îmbunătăâirea memoriei

Cercetătorii de la Universitatea Northumbria au descoperit că persoanele care stau într-o cameră unde miroase a rozmarin şi-ar putea îmbunătăţi memoria.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au rugat 150 de persoane în vârstă să meargă în diferite camere. O parte au stat într-o cameră cu rozmarin, alţii cu lavandă, iar restul într-o cameră fără niciun miros, scrie The Huffington Post. 

Participanţilor li s-a dat un test simplu de memorie, iar concluzia a fost una surprinzătoare: persoanele din camera cu rozmarin au avut cele mai bune rezultate, comparativstu cu cei din camera fără niciun miros. 

„Ne-am bazat pe cercetarea noastră anterioară care a arătat că aroma de rozmarin a îmbunătăţit memoria pe termen lung“, a spus autorul Dr. Mark Moss.

„În acest studiu ne-am concentrat pe memoria potenţială, care implică capacitatea de a ne aminti evenimentele care vor avea loc şi de a ne aminti să ne îndeplinim sarcinile în anumite momente, ceea ce este esenţial pentru funcţionarea cotidiană, cum ar fi a nu uita să ne luăm medicamentele“, explică specialiştii. 

Rozmarinul a fost folosit drept stimulent cognitiv din cele mai vechi timpuri. Este capabil să stimuleze memoria şi să îmbunătăţească atenţia. Capacitatea rozmarinului de a stimula activitatea cognitivă poate contribui inclusiv la reducerea riscului de apariţie a bolii Alzheimer sau a demenţei. Aroma acestei plante îmbunătăţeşte starea de spirit şi elimină stresul sau dezechilibrele hormonale.

Vă recomandăm şi:

4 plante medicinale care ne protejează creierul

Tratamentul cu ulei de rozmarin combate căderea părului

A început cu o cultură de rozmarin, iar acum face 5 milioane de euro pe an din 150 de tipuri de salate şi plante aromate

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri