Opt lucruri inutile de care ne pasă prea mult, dezvăluite de un autor de succes: „Devenim îngrijoraţi pentru câte griji ne facem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stresul ne afectează organismul şi duce la apariţia bolilor cardiovasculare Foto

„Cheia unei vieţi bune nu este să-ţi pese de mai multe lucruri, ci de mai puţine, adică de ce este adevărat, urgent şi important“, susţine scriitorul american Mark Manson, care dezvăluie şi opt lucruri inutile de care ne pasă prea mult.

„Sunteţi atât de îngrijoraţi să nu care cumva să greşiţi vreodată că deveniţi îngrijoraţi pentru câte griji vă faceţi. Sau vă simţiţi atât de vinovaţi pentru orice greşeală că ajungeţi să vă simţiţi vinovaţi pentru câtă vină simţiţi. Bun venit în perfidul cerc vicios“, este o abordare pe care Mark Manson o expune în bestsellerul său, „Arta subtilă a nepăsării“, volum apărut la Lifestyle Publishing House. 

Care sunt cele opt lucruri inutile de care ne pasă mult prea mult?

1. Să încerci să-i impresionezi pe ceilalţi

2. Să ai dreptate tot timpul

3. Să ai mereu „succes“

4. Să fii mereu plăcut şi politicos

5. Să fii mereu fericit

6. Să fii perfect

7. Să vrei mereu să ai certitudini

8. Să te simţi bine tot timpul 

În momentul în care ne pasă prea mult de aceste aspecte, avem tendinţa să ne petrecem timpul evitând problemele, în loc să ne confruntăm cu ele. Începe să ne pese mult prea mult de noul model de televizor, de numărul de like-uri de pe Facebook sau ce vor crede prietenii despre cum ne-am decorat casa. Ar trebui, în schimb, să devenim sinceri cu noi şi să ne privim în oglindă pentru a recunoaşte care sunt valorile de care ne pasă cu adevărat. 

„Cultura noastră contemporană se concentrează obsesiv pe aşteptări nerealiste de natură pozitivă: fii mai fericit. Mai sănătos. Fii cel mai bun, mai bun decât toţi ceilalţi. Fii mai isteţ, mai rapid, mai bogat, mai sexy, mai popular, mai productiv, mai invidiat şi mai admirat. Fii perfect şi extraordinar şi fă o mărgică de aur pe 18 carate în fiecare dimineaţă înainte de micul dejun, în timp ce-ţi săruţi de la revedere partenerul gata pregătit de un selfie şi cei doi copii şi jumătate. Apoi şterge-o cu elicopterul la minunatul tău loc de muncă, unde îţi petreci zilele făcând lucruri incredibil de importante, lucruri care într-o zi s-ar putea chiar să salveze planeta“, este de părere Manson. 

Mark Manson este blogger, scriitor şi antreprenor în mediul online. Blogul lui, MarkMason.net, este citit în fiecare lună de peste două milioane de vizitatori. Manson scrie articole pe teme de cultură, întâlniri şi relaţii, alegeri de viaţă şi psihologie. Articolele lui Mark Manson au fost publicate şi citate de CNN, BBC News, Business Insider, Yahoo! Ştiri, Sydney Morning Herald, Time, Vox, The Huffington Post şi alţii. Este licenţiat în finanţe la Boston University şi locuieşte la New York. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite