O tânără şi-a dat părinţii în judecată pentru că au publicat pe Facebook fotografii jenante din timpul copilăriei: „Nu au limită, nici ruşine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fată de 18 ani şi-a dat părinţii în judecată pentru că i-au făcut viaţa un calvar, publicând sute de fotografii, multe jenante pentru ea, pe reţelele sociale, inclusiv din timpul copilăriei acesteia.

O tânără din Carintia – Austria,  şi-a dat în judecată părinţii, după ce au postat pe Facebook numeroase poze cu aceasta în ipostaze jenante, fără consimţământul ei.

Fata de 18 ani susţine că, începând cu anul 2009, părinţii i-au făcut viaţa o mizerie în mod constant postând numeroase fotografii cu scene intime din copilăria ei. Aceştia au postat 500 imagini ale tinerei, avocatul fetei considerând că are şanse destul de mari să câştige procesul.

Imaginile includ scene din perioada în care folosea scutece, dar şi din momentul în care începea să înveţe să folosească oliţa, scrie thelocal.at.

"Nu au nici limită, nici ruşine. Au publicat poze cu mine pe toaletă sau în timp ce stăteam goală în pătuţul meu. Fiecare etapă a copilăriei mele a fost fotografiată şi apoi făcută publică", a declarat fata în vârstă de 18 ani. Fotografiile au fost distribuite pe pagina de Facebook a părinţilor, aceştia având peste 700 de prieteni.

Părinţii au refuzat să şteargă pozele

În ciuda numeroaselor solicitări ale fetei, părinţii au refuzat să şteargă fotografiile, lucru care a  determinat-o să-i dea în judecată. Deşi tatăl tinerei crede că din moment ce el a făcut fotografiile, are dreptul să le publice, avocatul acesteia spune că dacă se poate dovedi că imaginile au încălcat drepturile omului, atunci părinţii pot pierde procesul.

Deşi este primul caz de acest gen din Austria, avocatul crede că pe baza unor cazuri similare din străinătate, părinţii ar putea să plătească unele compensaţii financiare pentru durerea şi suferinţa tinerei. Cazul va fi audiat în noiembrie şi, în cazul în care părinţii pierd, ar putea avea repercusiuni pentru austriecii care postează nenumărate imagini ale copiilor, fără consimţământul acestora.

image

în acest moment, legile austriece privind confidenţialitatea atunci când vine vorba de reţelele sociale nu sunt la fel de stricte ca în alte ţări. De exemplu, în Franţa, orice persoană acuzată de publicarea şi distribuirea de imagini ale unei persoane, fără consimţământul acesteia, poate primi un an de închisoare şi o amendă de până la 45.000 de euro.

Autorităţile franceze au avertizat părinţii cu privire la distribuirea fotografiilor celor mici pe Facebook, avertizând că aceştia s-ar putea confrunta cu probleme sociale şi psihologice mai târziu, în cazul în care fotografiile intime şi jenante sunt împărtăşite publicului larg.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite