O pictură considerată pierdută timp de sute de ani a fost găsită într-o bucătărie din Franţa. Suma uriaşă pentru care ar putea fi vândută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O operă de artă semnată de pictorul italian Cimabue (1240-1302) a fost găsită în bucătăria unei franţuzoaice din Compiegne, localitate situată în apropiere de Paris, relatează CNN.

Pictura denumită „Hristos batjocorit“ ar putea fi vândută contra unei sume de până la 6 milioane de euro la o licitaţie care va fi organizată luna viitoare la casa de licitaţii Acteon, susţine Jerome Montocouquil, un expert de la compania specializată în artă Cabinet Turquin, ale cărei servicii au fost solicitate pentru pentru a confirma veridicitatea tabloului.

Pictura a petrecut mult timp în bucătăria unei femei din localitatea franţuzească Compiegne, care a mărturisit că nu ştie cum a ajuns în posesia ei şi că avea impresia că este o simplă icoană grecească, scrie CNN.

Cimabue este pseudonimul artistului italian Cenni di Peppo, care s-a născut în Florenţa, în anul 1240. Este cunoscut ca fiind cel care l-a descoperit şi îndrumat pe Giotto, unul dintre cei mai importanţi artişti ai perioadei prerenascentiste.

Montocouquil susţine că opera de artă face parte dintr-un diptic (un tablou alcătuit din două piese legate între ele încât să se poată deschide şi închide ca o carte) confecţionat în 1280, când artistul a pictat opt scene centrate pe pasiunea şi crucificarea lui Hristos.

Stilul în care a fost realizată pictura, fundalul auriu şi rămăşiţele ramei originale sunt indiciile care i-au ajutat pe experţi să identifice originea tabloului.

Imagine indisponibilă
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite