O jumătate de tonă de brânză contrafăcută
0Inspectorii ANPC au amendat mai multe unităţi alimentare care comercializau brânză de tip Feta pentru că eticheta conţinea ingrediente care nu sunt specifice acestui fel de brânză. Ei au
Inspectorii ANPC au amendat mai multe unităţi alimentare care comercializau brânză de tip Feta pentru că eticheta conţinea ingrediente care nu sunt specifice acestui fel de brânză. Ei au descoperit că denumirea "Brânză Feta" a fost dată unui sortiment de brânză care avea în compoziţie lapte degresat, grăsimi vegetale, culturi lactice şi cheag. În aceste condiţii, ANPC a desfăşurat controale în 19 unităţi de comercializare. În nouă dintre acestea, s-au găsit la comercializare 510 kilograme de brânză, în valoare de 6.301 lei, cu etichetare neconformă, pentru care s-a dispus oprirea de la comercializare. Au fost date nouă sancţiuni contravenţionale, între care trei avertismente şi şase amezi, în valoare de 16.000 lei. "Fetta", respectiv "Feta" este numele unui sortiment grecesc, foarte cunoscut, din grupa brânzeturilor maturate şi fermentate în saramură de zer, pentru care, la nivel european, există dispute asupra legalităţii utilizării denumirii de către alţi producători decât cei din Grecia.