O fetiţă de doi ani s-a născut cu jumătate de craniu. Ea poate muri dacă plânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daisy Ogston suferă de sindromul Adams-Oliver
Daisy Ogston suferă de sindromul Adams-Oliver

Daisy Ogston este una dintre cele 130 de persoane din lume care suferă de sindromul Adams-Oliver, o boală congenitală extrem de rară, care afectează craniul la naştere. Fetiţa este în pericol de moarte dacă plânge.

Lui Daisy Ogston, care are acum 2 ani, îi lipseşte o bucată din craniu, de 7X6 cm, astfel încât tot ceea ce îi mai protejează porţiunea respectivă de creier este lichidul din jurul acestuia şi un strat subţire de piele. Ea suferă de un sindrom foarte rar, numit Adams-Oliver.

Medicii i-au avertizat pe părinţii fetiţei - Kerrz Ogston şi Mark Jenner - să nu o supere pe micuţă în niciun fel, făcând-o să plângă, deoarece presiunea crescută în creier cauzată de o asemenea stare, precum şi plânsul în sine, i-ar putea fi fatale, scrie Daily Mail.

Ultima dată când Daisy a izbucnit în lacrimi a fost în 2010, când era bebeluş, iar după aceea a petrecut 3 luni într-un spital din Londra pentru a primi tratament special.

Fetiţa va avea şansa la o viaţă normală datorită unei chirurgii de pionierat, aplicată până acum doar în câteva cazuri. Însă pentru o asemenea intervenţie mai are de aşteptat până la vârsta de 13 ani, când oasele craniului vor fi suficient de puternice pentru a putea fi făcută această operaţie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite