Nuntă printre ruinele din Siria. Motivul emoţionant pentru care aceşti miri au primit mii de mesaje de felicitare, de la străini din întreaga lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografiile de la nunta celor doi au devenit virale pe Internet, fiind redistribuite de mii de ori/FOTO Daily Mail
Fotografiile de la nunta celor doi au devenit virale pe Internet, fiind redistribuite de mii de ori/FOTO Daily Mail

Într-o biserică distrusă de bombardamentele din oraşul sirian Homs, doi tineri au transmis un mesaj emoţionant, de speranţă şi optimism. Ei s-au căsătorit în ruinele acestei biserici, ca să arate locuitorilor că viaţa trebuie să meargă înainte, în ciuda suferinţelor prin care trec acum.

Gestul făcut de Fadi şi Rana a devenit un simbol al rezistenţei şi speranţei pentru locuitorii din Homs, oraş devastat de războiul civil de doi ani dintre rebeli şi guvern.

Cei doi tineri fugiseră din Homs ca să scape de bombardamente, dar acum au decis să se întoarcă acasă, pentru a se căsători. Alături de ei, alţi 2.000 de locuitori din Homs s-au întors în acest oraş distrus, dar mai sigur acum, după retragerea rebelilor, scrie Daily Mail.

Din biserica Sfântul Gheorghe din Homs n-a mai rămas din păcate mare lucru. Întregul acoperiş a fost distrus de bombardamente, iar pereţii abia se mai ţin. Totuşi, aici, Fadi şi Rana, de 28 de ani, au decis să-şi unească destinele, cu binecuvântarea preoţilor.

biserica in ruine

Fotografiile cu nunta dintre ruine au fost publicate pe Internet şi redistribuite de mii de ori de mulţi oameni impresionaţi de gestul simbolic al mirilor.

Biserica, de rit ortodox, se află în cartierul creştin Hamidiyah din centrul vechi al oraşului Homs. Nunta a avut loc pe 12 iulie, iar ruinele clădirii au fost pline de rude şi prieteni ai mirilor, veniţi să-i susţină. Ritualul s-a desfăşurat firesc, mirele a purtat un costum elegant, iar mireasa o superbă rochie albă, din voal.

biserica in ruine

Imediat după publicarea acestor fotografii, mirii au început să primească mesaje de felicitare şi susţinere din întreaga lume. Aceasta este prima nuntă organizată în biserica din Homs, după distrugerea oraşului.

În mod straniu, tot războiul a făcut posibilă întâlnirea lui Fadi cu Rana. Ei fugiseră din Homs în timpul luptelor şi s-au cunoscut cu ocazia unor cursuri pe care le urmau ca refugiaţi la un sediu ONU.  Astfel, ei au aflat că locuiseră din acelaşi cartier din Homs, dar nu se întâlniseră niciodată până atunci.

După ce s-au întors în Homs, Fadi a revenit la vechea lui slujbă în domeniul farmaceutic, iar Rana a început o afacere pe cont propriu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite