Noua modă aberantă: cu pisica tatuată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un artist din Rusia (foto stânga) a fost aspru criticat de iubitorii de animale după ce a făcut publică o filmare în care îşi tatua pisica din rasa Sfinx. Şi, de parcă nu era de ajuns, bărbatul a recunoscut că nu este nici primul şi, cel mai probabil, nici ultimul desen al animalului de companie.

„Sigur că îmi pare rău că îmi tatuez pisica, pentru că nu este ceva ce îşi doreşte“, a declarat tânărul. Tatuajul făcut pe spatele animalului fără blană (foto jos) conţine chipul unei femii, un pachet de cărţi de joc, un turn de închisoare şi o ţigară, iar acum proprietarul a mai adăugat o stea, scrie odditycentral.com.

De asemenea, tânărul a mărturisit că este un pic mai greu de realizat un tatuaj pe pielea unei pisici, însă a precizat că nu vede procedura ca fiind periculoasă pentru sănătatea animalului. „Nu simte nimic, întotdeauna se trezeşte foarte bine din anestezie şi nu are un comportament diferit sau ciudat“, a mai spus bărbatul. 

image

Cu toate acestea, Elizabeth Skorynina, şefa unui centru de reabilitare dedicat animalelor, dezaprobă acţiunile artistului: „Orice persoană care şi-a făcut un tatuaj vă poate spune că a trecut printr-un proces dureros, iar pentru animale e chiar mai rău. Pisicile Sfinx au o piele extrem de sensibilă şi orice iritare le provoacă disconfort şi durere. Dacă tatuatorul foloseşte anumite relaxante musculare precum xylazine, viaţa animalului este în pericol, pentru că decuplează toate funcţiile motorii, dar creierul continuă să funcţioneze în mod normal, aşa că animalul simte absolut tot. În plus, orice anestezie este periculoasă, mai ales dacă este folosită mai mult de o dată pe an.“

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite