Mulţi români vor cumpăra cadourile de Crăciun online: care este bugetul mediu şi care sunt cele mai căutate produse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România se află în fruntea statelor cu cea mai mare intenţie de cumpărare online de Crăciun
România se află în fruntea statelor cu cea mai mare intenţie de cumpărare online de Crăciun

Tot mai mulţi români plănuiesc să cumpere online cadourile de Crăciun, iar suma medie pe care sunt dispuşi să o cheltuiască depăşeşte bugetul alocat de olandezi, polonezi şi croaţi.

Potrivit unui studiu realizat de DPDgroup, lider european în curieratul rutier, anul acesta, 93% dintre internauţii români vor să cumpere cadouri de Crăciun online. Suma medie alocată este de 190 de euro, un buget care corespunde cu cel al belgienilor, dar care este de două ori mai mare decât cel al croaţilor, potrivit Vocea.biz.

Dintr-un clasament de 21 de ţări, România se află la jumătate în ceea ce priveşte suma medie pe care oamenii sunt dispuşi să o cheltuiască online pe cadourile de sărbători. Ţara noastră a reuşit să întreacă la acest capitol state mult mai dezvoltate economic şi cu un e-commerce mai puternic, cum ar fi Olanda Polonia, Portugalia şi Ungaria.

„Sondajul reflectă clar apetitul dezvoltat al românilor pentru cumpărăturile online. 93% dintre respondenţi spun că vor achiziţona online cadouri pentru cei dragi. Astfel, ţara noastră este în fruntea statelor cu cea mai mare intenţie de cumpărare online de Crăciun. Cifrele sunt peste aşteptări, având în vedere că doar 37% dintre cei chestionaţi se declară cumpărători online fideli. În schimb, în Olanda, ţară cu cei mai mulţi e-shop-eri fideli, doar jumătate vor să achiziţioneze daruri de Sărbători din e-commerce“, a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD România.

Românii s-au dovedit chiar mai generoşi în 2016, faţă de anul trecut, aflându-ne pe primul loc în top după diferenţa de buget faţă de anul precedent. Potrivit sondajului, 43% dintre românii vor aloca anul acesta sume mai mari pentru cadouri, fiind urmaţi de lituanieni. La celălalt capăt se află Germania, unde doar 14 % dintre internauţi vor aloca sume mai mari pentru cadouri anul acesta.

Ce cadouri de Crăciun cumpără românii 

În topul cadourilor cumpărate online, pe care românii vor să le dăruiască celor dragi se află produsele de înfrumuseţare şi îngrijire corporală, preferate de 55% dintre participanţii la sondaj. Mai puţin de 20% dintre respondenţi au spus că vor să dăruiască de Crăciun pantofi, jocuri video, articole sportive şi electrocasnice.

Produsele de înfrumuseţare reprezintă prima variantă de cadou şi pentru lituanieni, în timp ce cărţile sunt pe primul loc în lista de cadouri de Crăciun pentru unguri, austrieci, belgieni, nemţi, italieni, portughezi sau elveţieni. În schimb, jucăriile sunt preferate de croaţi, polonezi, sloveni, estoni, francezi, letoni, olandezi şi spanioli.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite