Motivele pentru care Valentine's Day poate deveni o sărbătoare toxică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentine's Day poate deveni o sărbătoare toxică
Valentine's Day poate deveni o sărbătoare toxică

Valentine's Day se apropie, iar presiunea de a petrece o zi a îndrăgostiţilor perfectă şi aşteptările nerealiste ale partenerilor pot transforma sărbătoarea dragostei într-o inepuizabilă sursă de stres.

Astfel, publicaţia Bustle expune mai multe motive pentru care Valentine's Day poate deveni o sărbătoare toxică. Iată care sunt acestea:

 Provoacă aşteptări nerealiste

Presiunea de a avea o zi perfectă de Valentine’s Day vă poate face să cheltuiţi bani pe cadouri de care partenerul nu are neapărat nevoie. Mai mult, lipsa de comunicare între cupluri despre ceea ce aşteaptă fiecare în ziua de Valentine’s Day poate duce la certuri inutile. În cele din urmă, trebuie să-ţi ierţi partenerul pentru că nu a reuşit să-ţi îndeplinească aşteptările. 

Te stresează

După sărbătorile de iarnă şi recuperarea din ianuarie, începe stresul cauzat de apropierea zilei de Valentine’s Day. Indiferent dacă eşti singur sau într-o relaţie, acele obligaţii de Ziua Îndrăgostiţilor aduc o cantitate deloc neglijabilă de stres. La fel ca de Anul Nou, nu trebuie să cedaţi presiunii acestei zile. 

Poate cauza anxietate

Ziua Îndrăgostiţilor este o zi a anului în care cel de lângă tine aşteaptă să arăţi foarte bine, să fii un partener mai bun, să fii mai şarmant, să cumperi cadoul  perfect şi să planifici o experienţă unică. Ziua Îndrăgostiţilor este boicotată din start, ceea ce poate duce chiar şi la partide de amor incomode între cuplurile care, în general, nu au probleme în dormitor.

Mai mult decât atât, apar reclamele la lenjerie intimă în care femeile sunt presate să creadă că partenerii lor îşi doresc să arate într-un anume fel în dormitor, ceea ce poate duce la un nivel de anxietate şi mai mare, atunci când nu acestea nu arată întocmai precum „iubitele perfecte“ din reclamele TV. 

Adânceşte depresia 

Dacă luptaţi deja cu anxietatea şi depresia, Ziua Îndrăgostiţilor poate fi un declanşator uriaş, mai ales dacă sunteţi singuri şi înconjuraţi de „cele mai fericite cupluri din lume“. 

„Dacă eşti singur de Ziua Îndrăgostiţilor ai putea începe să crezi că nu eşti demn de iubire sau că nu poţi fi iubit la rândul tău. Încercaţi să nu vă comparaţi cu oamenii pe care îi vedeţi la televizor sau în filme, pentru că s-ar putea ca realitatea să fie cu totul alta. Ştiţi cu adevărat pe cineva care are o relaţie de dragoste asemănătoare cu cele prezentate în filme sau în reclame?“, e de părere Linda Walter, psiholog. 

Te presează să cheltui foarte mulţi bani

În cazul în care contul dvs. „nu e în cea mai bună formă“ după sărbători, presiunea de a cheltui foarte mulţi bani pe cadoul perfect vă poate arunca într-o furtună financiară în urma căreia aţi putea fi afectat pentru tot restul anului, încercând să recuperaţi „paguba“. ABC News a publicat un studiu care a dezvăluit că oamenii cheltuiesc în medie 200 de dolari pentru cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor. 

Dă naştere unor fantezii nerealiste 

Dacă partenerul dumneavoastră nu este genul de persoană care vă face cadouri scumpe şi care să vă pregătească mese romantice în celelalte zile ale anului, aşteptând ca această persoană să se transforme într-un fel de erou romantic doar pentru că scrie 14 februarie în calendar, ei bine, nu sunteţi realist. Astfel, este foarte probabil ca Ziua Îndrăgostiţilor să însemne o altă zi de făcut reproşuri, în loc să reprezinte o sărbătoare a dragostei.

Reiterează ideea de patriarhat

Dacă nu aţi explorat niciodată contextul istoric dincolo de Ziua Îndrăgostiţilor, pregătiţi-vă să fiţi îngroziţi. Este de fapt parte a condiţionării patriarhale care pătrunde în cultura noastră. „Aceasta se referă în principal la fertilitate şi promisiunea copiilor, care asigură continuarea societatăţii şi oraşul-stat“, a declarat Vassiliki Kotini, cadru didactic la Universitatea Americană din Cairo. „Acest lucru se datorează faptului că urmaşii înseamnă cetăţeni şi, în cazul descendenţilor de sex masculin, înseamnă soldaţi. Înseamnă şi continuitatea numelui de familie şi a bogăţiei familiale care va fi transferată noii generaţii", adaugă acesta.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri