Moda ca o joacă serioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna Modei de la Paris a încheiat şirul evenimentelor care au stabilit tendinţele sezonului toamnă/iarnă 2012 şi care au certificat, încă o dată, că moda este un rezultat al prezentului, dus la extrem.

Surprinzător de fiecare dată, Karl Lagerfeld, directorul de creaţie Chanel, a uimit la Paris cu prezentarea casei de modă într-un decor inspirat din Fortăreaţa Solitudinii a lui Superman. Totuşi, ca să asigure că această industrie nu este doar despre decădere şi superficialitate, a adăugat încă de la început un element strălucitor show-ului: un băieţel de 3 ani, îmbrăcat smart casual, cu o geantă Chanel în mână. Gestul a fost titrat de presa străină drept „opera unui bărbat care chiar ştie ce vor femeile".

Celine

Celine

Fungi, inspiraţie de stil

Acelaşi Lagerfeld a ţinut să arate că nu există nicio criză pe planeta Chanel, doar cristale, probabil şi o aluzie la parfumul Cristalle, unul dintre cele mai bine vândute produse ale brandului francez.

Christian Dior

Christian Dior

Tot la Paris, prezentarea casei Yves Saint Laurent a fost printre cele mai aclamate, fiind şi ultima colecţie semnată de directorul de creaţie Stefano Pilati. Plecarea acestuia de la gigantul de modă a dat naştere unui show mult mai puternic decât anterioarele, dar şi unui tribut adus creatorului de modă Saint Laurent. Piesa care a încheiat defilarea a fost excepţia de la regulă: un frac din anii '70, semnătura principală a lui Laurent.

Alexander McQueen

Alexander McQueen

Ce ne aşteaptă la iarnă

Aşa cum era de aşteptat, colecţia Alexander McQueen a confirmat, încă o dată, că Sarah Burton a fost omul potrivit care să continue linia maestrului său. Designerul a reintrodus conceptul de jumătate om, jumătate animal, iniţiat de McQueen, doar Burton a reuşit să le facă să arate mai degrabă jucăuşe şi feminine decât ameninţătoare. Rochiile, unele dintre ele cusute timp de trei săptămâni, au fost inspirate de fungi.



La finalul celor patru săptămâni de modă, concluziile au fost trase. Aşa că, în iarna următoare ai face bine să te împrieteneşti cu pantalonii imprimaţi, pe care să-i porţi cu cizme cu blană sau tocuri groase. „Trăiască pielea!", cam aşa ar suna sloganul următorului sezon. Iar asta include tot: rochii, pantofi, pantaloni, bluze, tunici, jachete, chiar şi eşarfe de la Chloe. Cum se poartă? Cu gust şi măsură.

Mugler

Chanel, Lanvin şi Vivienne Westwood



Curelele sunt noii pantofi. Nu literalmente, doar că au căpătat importanţa unui accesoriu esenţial. Purtate la orice, de la cardigan la palton, curelele propuse sunt nişte mici bijuterii de sine-stătătoare. Genţile de mână vor fi plate, chiar dacă pământul nu este. Zona accesoriilor este lipsită de atributul volumului, dar asta nu înseamnă minimalism, doar modestie în alegerea lor. Cât despre noua siluetă propusă, cea în care volumul rămâne la nivelul umerilor, în timp ce partea inferioară a corpului beneficiază de piese mulate, rămâne o opţiune pentru cele cărora înălţimea le permite. 

Chanel

Balmain şi Chloe

Balmain
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite