Metode de lărgire a pantofilor: cum ne protejăm picioarele ca să putem dansa în voie în noaptea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metode de lărgire a pantofilor/FOTO Athletico.com
Metode de lărgire a pantofilor/FOTO Athletico.com

Metode de lărgire a pantofilor. În noaptea de Revelion trebuie să dansăm mult sau măcar să rezistăm ore în şir în pantofi frumoşi, eleganţi, cu toc. De obicei ne cumpărăm o pereche nouă, care să facă o impresie cât mai bună, dar este posibil ca noii pantofi să ne strângă. Din fericire, există soluţii care ne ajută să lărgim încălţămintea, ca să ne putem bucura de confort în noaptea dintre ani.

Metode de lărgire a pantofilor. Să-i purtăm prin casă

Cea mai sigură soluţie pentru a lărgi pantofii noi din piele este să-i ducem la un cizmar, însă există şi metode pe care le putem aplica acasă, singure.

O metodă eficientă este să urtăm pantofii prin casă, câteva zile la rând, protejându-ne piciorul cu o şosetă mai groasă. În acest fel, pielea pantofilor se va înmuia şi se la lăsa, lărgindu-se puţin, scrie Sfatulparintilor.ro.

Metode de lărgire a pantofilor. Trebuie încălziţi

La fel de eficient este dacă încălzim pantofii cu ajutorul uscătorului de păr. La căldură, pielea se va dilata. Astfel, după ce ne încălţăm cu pantofii noi, îi protejăm cu o cremă specială, ca să nu se strice de la căldură, apoi pornim uscătorul de păr şi îi plimbăm deasupra lor până se încălzesc. Repetăm de câteva ori această operaţiune.

Metode de lărgire a pantofilor. Înmuierea pielii cu alcool

O altă variantă este să punem în interiorul pantofilor un tampon de bumbac plin de alcool. Tamponul trebuie pus exact în zona care ne strange mai rău, pentru că va înmuia pielea. După ce scoatem bucata de bumbac, trebuie să purtăm pantofii timp de 10 minute, cu o şosetă groasă.

Dacă nu avem în casă şanuri care să lărgească pantofii, atunci putem folosi în locul lor ziare şi şosete. Trebuie să îndesăm în interiorul pantofilor cât mai multe.

Metode de lărgire a pantofilor. Cum ne protejăm picioarele când purtăm pantofi cu toc

Şi publicaţia Huffington Post prezintă câteva sfaturi despre cum să ne protejăm picioarele în noaptea de Revelion, mai ales dacă purtăm pantofi cu toc înalt.

O soluţie foarte bună este folosirea de paduri speciale, bucăţi de bumbac care se pot cumpăra de la farmacie şi se pun în interiorul pantofului, în zona vârfului, acolo unde apare o presiune foarte mare asupra piciorului.

De asemenea, zonele dureroase, cu bătături sau cele foarte expuse la presiune trebuie bandajate cu pansamente speciale.

Desigur, cea mai bună soluţie este să alegem pantofi cu toc mai mic şi cu vârf mai lejer, care să ofere spaţiu degetelor, nu cu vârf foarte ascuţit. În acest fel vom rezista mai bine întreaga noapte, vom putea dansa în voie şi nu vom avea probleme cu durerile de picioare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite