Recomandări pentru ţinuta de Revelion: combinaţii vestimentare de efect şi machiajul perfect pentru petrecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţinuta pentru Revelion. FOTOGRAFII Getty Images
Ţinuta pentru Revelion. FOTOGRAFII Getty Images

FESTIV În noaptea dintre ani, orice femeie doreşte să se facă remarcată prin ţinuta aleasă. Deşi opţiunile clasice, de tipul „micuţa rochie neagră‟, nu dau greş niciodată, anul acesta designerii propun creaţii cu paiete, pene şi decupaje îndrăzneţe acoperite cu dantelă transparentă. Suprapunerile de materiale, pantalonii şi rochiile inspirate de desuurile de noapte sunt, de asemenea, alegeri inspirate.

Seara de Revelion este o ocazie ideală pentru femei să îmbrace ţinute spectaculoase, demne de un podium de prezentare, iar propunerile designerilor pun la dispoziţia pasionatelor de modă o paletă largă de opţiuni, care se mulează atât pe tendinţele actuale, cât şi pe gusturile personale ale fiecăreia.

În funcţie de locaţie, siluetă şi stilul adoptat, doamnele şi domnişoarele pot alege rochii lungi sau scurte, dar încărcate cu detalii preţioase şi decupaje transparente, sau simple, într-o singură culoare, fuste şi cămăşi de efect sau chiar pantaloni. În ultima noapte din an, un lucru este însă sigur: ţinuta este una festivă şi extravagantă, scrie consultantul de imagine Raluca Dobrovolschi pe blogul personal, ralucadobrovolschi.ro.

Paietele şi dantela, mereu la modă

Detaliile strălucitoare, precum paietele aurii, argintii sau chiar colorate, se numără printre preferatele femeilor aproape în fiecare an, dând un aer festiv ţinutelor. Fie că se regăsesc pe rochii, fie pe fuste sau pantaloni, aceste texturi preţioase, integrate în ansamble vestimentare neutre, din materiale mate şi opace, sunt o alegere potrivită pentru Revelion.

image

Pantalonii cu paiete se potrivesc, aşadar, foarte bine cu încălţămintea din piele întoarsă şi pot fi purtaţi alături de o bluză simplă, albă sau gri sau un pulover scurt din lână. În acelaşi timp, fustele îmbogăţite de sclipirile paietelor pot fi purtate împreună cu o cămaşă albă din bumbac, o helancă din mătase, un sacou cu croială lejeră şi ciorapi opaci, sfătuieşte consilierul de imagine pe blogul personal. Cromatic, paietele argintii arată bine lângă negru, bleumarin sau gri, iar cele aurii lângă bej sau alb. O opţiune la îndemână sunt şi articolele din materiale metalizate peliculizate sau cu aplicaţii preţioase, precum pietrele colorate.

moda

Printre casele de modă care au inclus în colecţiile lor actuale detalii strălucitoare se numără  Lanvin. Paietele roşii, bleumarin, roz şi argintii din colecţia de primăvară-vară 2016 a casei de modă franceze se regăsesc atât pe rochii, un stil popular fiind cel al rochiei-pijama, cât şi pe fuste fluide şi lungi până deasupra genunchiului. Această tendinţă a fost şi pe placul creatoarei italiene Giambattista Valli, care a inclus în colecţia de primăvară-vară 2016, prezentată în luna octombrie la Săptămâna Modei de la Paris, pantaloni din materiale strălucitoare.

image

Rochiile din dantelă sunt o altă alegere potrivită pentru femeile elegante. Fie că sunt lungi, fie scurte, deasupra genunchilor, cu mâneci sau fără, rochiile din dantelă merg într-un cadru rafinat, cum ar fi o petrecere la restaurant. Creaţii din dantelă se regăsesc în cele mai recente colecţii ale caselor de modă Chanel şi Lanvin.

Pene naturale pentru ţinute extravagante

Pentru o ţinută extravagantă, doamnele şi domnişoarele pot purta haine accesorizate cu pene de lebădă sau struţ, acestea fiind „vedetele“ petrecerilor în luna decembrie, potrivit  designerului român Seila Gurdal.

image

„În acest final de an doamnele şi domnişoarele îşi pot exprima unicitatea şi personalitatea prin ţinute elegante, în care să se simtă bine şi care să le reprezinte în totalitate. Există alternative cu stil la rochiile voluminoase de bal, dar şi la tiparul standard de rochii de seară cu tul, dantelă stil macrame şi satin‟, a explicat Seila Gurdal, care creează rochii festive din materialele preţioase şi penele de lebădă şi struţ aduse din călătoriile sale prin întreaga lume.

image

Printre starurile internaţionale care au apărut pe covorul roşu, la diverse evenimente, purtând astfel de creaţii spectaculoase se numără actriţele Michelle Williams şi Kristen Stewart.

Persoanele nonconformiste pot adopta, în noaptea de Revelion, şi ţinute alcătuite din suprapuneri de haine, potrivit Ralucăi Dobrovolschi. „Motivul pentru care această abordare mi se pare una câştigătoare este că oferă dinamism şi tridimensionalitate unei ţinute altfel plată. Secretul unei suprapuneri care să arate din 2015 şi nu din 1985: culorile similare, texturile diferite şi croielile simple. O fustă albă, transparentă deasupra unor pantaloni gri strâmţi, o rochie amplă şi foarte scurtă peste pantalonii din piele, un minuscul top, cu bretele subţiri, peste o cămaşă albă din poplin şi înfăţişarea de prinţesă-amazoană este gata‟, recomandă consultantul de imagine.

image

Rochii decupate, în nuanţe puternice

Revelionul acesta, „micuţa rochie neagră‟, o alegere clasică, este adaptată şi transformată cu ajutorul decupajelor transparente, incluse şi în colecţia designerului Karl Lagerfeld, prezentată în cadrul spectacolului Chanel Metiers d'Art 2015, dar şi de articolele în nuanţe puternice, roşul fiind o alegere feminină şi de efect.

Ideală atât pentru petrecerile mai relaxate, cât şi pentru evenimentele cu fast, rochia roşie trebuie să urmeze o croială simplă şi cuminte, fără să fie mult prea scurtă sau decoltată. Actriţele Reese Witherspoon şi Sofia Vergara au purtat vara aceasta, la premiera filmului american „Hot Pursuit‟, versiuni de efect ale rochei roşii, în timp ce designerul Elie Saab a lansat, în colecţia de primăvară-vară 2016, atât rochii, cât şi salopete în culoarea focului.

image

Într-o notă mai jucăuşă, dar la fel de viu colorată, designerul român Andreea Buga propune pentru Revelion creaţii vestimentare din mătase imprimată cu motive florale ori extrase din tablouri de artă, în nuanţe vesele.

image

„Anotimpul rece este caracterizat de nuanţe terne, chiar deprimante, astfel că putem înveseli întregul tablou cu vestimentaţii pline de culoare. La evenimentele speciale din acest sfârşit de an recomand rochii în croi lejer, pantaloni şi cămăşi din mătase imprimate cu motive florale sau geometrice‟, a declarat designerul, care a creat o întreagă colecţia inspirată de temele tablourilor pictoriţei Alma Redlinger, artist român de origine evreiască: macii, oraşul şi atelierul.

Machiajul perfect pentru petrecerea de Revelion

Pe lângă ţinuta aleasă cu mare grijă pentru noaptea dintre ani, machiajul joacă un rol esenţial în construirea unei înfăţişări spectaculoase. Strălucirea şi dramatismul sunt cuvintele cheie pentru tendinţele de anul acesta, însă variante există şi pentru persoanele mai puţin îndrăzneţe, potrivit Andreei Badea, make-up artist.

În căutarea celui mai potrivit machiaj pentru petrecerea de Revelion, există câteva elemente care ar trebui să dicteze alegerea doamnelor şi domnişoarelor, şi anume stilul şi cromatica ţinutei, fizionomia, tematica şi locul petrecerii, dar şi preferinţele personale.

„Unul dintre cele mai spectaculoase şi populare trenduri este machiajul cu glitter (n.r. – sclipici). Luminos şi îndrăzneţ, un astfel de machiaj poate reprezenta un accesoriu pentru o ţinută mai simplă. Aplicat fie pe întreaga pleoapă mobilă, fie pe linia de tuş sau pe pleoapa inferioară, glitter-ul dă întotdeauna un aer festiv machiajului‟, recomandă specialista.

machiaj

Pentru persoanele nehotărâte în privinţa ţinutei, un machiaj smokey în culori neutre este alegerea perfectă, fiind extrem de uşor de adaptat, în timp ce adeptele unei înfăţişări mai naturale pot opta pentru un machiaj mai discret, în care vedetele vor fi atât tenul foarte luminos şi bronzat, cât şi buzele în nuanţe de roşu aprins, bordeaux sau prună.

machiaj

Machiajul perfect pentru petrecerea de Revelion, în opt minute

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite