VIDEO S-a inventat puloverul high-tech care depistează şi dezvăluie emoţiile purtătorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţi-e greu să spui ce simţi? Nu şi de acum înainte. Inginerii unei companii din San Francisco vin în ajutorul introvertiţilor cu o creaţie cel puţin neobişnuită: puloverul cu LED-uri, care luminează în fucţie de starea de spirit a celui care-l îmbracă.

Pe lângă bluză, angajaţii firmei Sensoree intenţionează să livreze clienţilor şi un senzor de mână, care să-i ajute să-şi arate emoţiile. Tehnica este relativ simplă: îmbraci puloverul, în al cărui guler se ascund beculeţele, iar culoarea acestuia dezvăluie starea de spirit.

Cu alte cuvinte, verdele înseamnă linişte, albastru egal relaxare, violetul trădează entuziasmul, roşul este asociat iubirii sau, din contră, nervozităţii, iar galbenul semnifică nirvana, relatează odditycentral.com

Creat după tehnologia clasică a detectorului de minciuni, puloverul high-tech măsoară nivelul de umiditate al pielii şi analizează nivelul de excitare al purtătorului.

„Consider că tehnologia ne poate face mai conştienţi. Astăzi, cu ajutorul unui obiect vestimentar putem să intensificăm comunicarea interumană“, a declarat Kristin Neidlinger, directorul de design al companiei proiectante.

Echipa care a croit puloverul desprins din filmele sci-fi nu a dezvăluit încă preţul acestuia. Momentan, numai 100 de piese sunt disponibile pentru a fi comandate de pe site-ul companiei, iar livrările vor încep din martie.

Citeşte şi:

Inelul de logodnă „antiînşelat“: luminează când se apropie iubita 

  

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite