Vânzările de cizme stil western au crescut într-un ritm ameţitor, cu peste 20%, de la o săptămână la alta. Cine a declanșat isteria

0
Publicat:

Tendința vestimentației western este în plină ascensiune, în mare parte datorită debutului albumului country al lui Beyoncé. Iar comercianții cu amănuntul și mărcile consacrate înregistrează vânzări neaşteptate, relatează yahoo!life.

Beyoncé şi-a lansare cel mai recent album, "Cowboy Carter", foto Facebook
Beyoncé şi-a lansare cel mai recent album, "Cowboy Carter", foto Facebook

De când Beyoncé a lansat, la sfârșitul lunii martie, cel mai recent album al său, „Cowboy Carter”, de inspirație country, în Statele Unite vânzările de cizme stil western au crescut într-un ritm ameţitor, cu peste 20% de la o săptămână la alta, potrivit datelor Circana's Retail Tracking Service.

Cizmele nu au fost singurul accesoriu de cowboy care s-a bucurat de o relansare pe piaţă odată cu albumul vedetei americane, care are milioane de fani în întreaga lume. Potrivit companiei de e-tail Boohoo, căutările globale pe Google pentru termenul „cowboy hat” au crescut vertiginos, cu 212,5 procente, în urma concertului lui Beyoncé la Verizon, din timpul Super Bowl, care a marcat debutul a două noi single-uri de pe albumul său. Căutările pentru „cizme de cowboy” și „cravată bolo” au crescut, de asemenea, cu 163% și, respectiv, 566%.

„Western-ul este una dintre acele tendințe care nu dispare niciodată, dar popularitatea sa este oscilantă”, a declarat Beth Goldstein, analist pentru încălțăminte și accesorii la Circana, într-un comunicat. „Ne putem aștepta la o revenire a stilului western în acest an, ca urmare a faptului că estetica joacă un rol important în cultura pop: pe scenă cu Beyoncé și Taylor Swift și pe podium cu Pharrell Williams, care a dezvăluit noua colecție Louis Vuitton cu tematică western la Săptămâna Modei de la Paris”, a mai spus ea.

Pe podiumurile de la New York și din Europa, ținutele occidentale au apărut frecvente în colecțiile de toamnă ale lui Schiaparelli, Isabel Marant și Louis Vuitton. Iar creatorul de cizme al lui Taylor Swift, Christian Louboutin, a îmbrățișat, de asemenea, tendinţa cowboy în linia sa de toamnă 2024.

Mărcile și comercianții cu amănuntul care se specializează în îmbrăcăminte și încălțăminte western nu pot decât să se bucure de această tendinţă şi de faptul că beneficiază de publicitate gratuită.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite