Articol publicitar

Tips&tricks: ce trebuie să știi despre hrana pentru păsări înainte de a o comanda?

Publicat:

Ai un papagal care zi de zi îți colorează viața și pe care îl consideri ca fiind parte din familie? Începe prin a găsi cea mai bună mâncare pentru acesta, astfel încât să îi oferi posibilitatea de a avea o viață sănătoasă și echilibrată.

hrana pasari jpg

Din fericire, ai la dispoziție o gamă largă de hrană păsări din care poți alege, pentru a fi sigur că îi vei oferi prietenului tău necuvântător toți nutrienții de care are nevoie. Descoperă din rândurile de mai jos principalele elemente pe care este bine să le cunoști, însă, înainte de a lua o decizie!

Alege hrana păsări în funcție de tipul de papagal pe care îl ai

Știai că există peste 350 de specii de papagali în întreaga lume? Pentru a determina alimentația potrivită pentru prietenul tău necuvântător, în primul rând trebuie să te documentezi despre nevoile acestuia din punct de vedere nutritiv. Mai mult, atunci când îi alegi hrana, pune în balanță și vârsta papagalului, stilul de viață pe care îl are (sedentar sau activ), precum și starea sa de sănătate. Astfel, îți va fi mai ușor să te orientezi către unul din produsele pe care le găsești pe piață!

Cum trebuie să fie o dietă sănătoasă pentru papagalul tău?

Indiferent de brandul spre care te vei orienta, asigură-te că hrana pe care o cumperi conține un mix realizat din fructe, legume, cereale, carne, dar și nuci. Mai mult, este recomandat să știi că hrana pentru papagali trebuie să conțină și unt de arahide și ouă, acestea fiind 2 ingrediente cu un aport caloric ridicat benefic.

Citește întotdeauna informațiile de pe ambalajul hranei pentru păsări, întrucât aici găsești detalii despre ingredientele folosite pentru realizarea ei. În același timp, evită produsele care conțin conservanți și coloranți, pentru a proteja sănătatea papagalului pe termen lung!

Cum să determini cantitatea optimă de mâncare?

Pentru a te bucura de un papagal sănătos și energic, indicat este să îi oferi mâncare la intervale regulate, astfel încât să îi asiguri o dietă echilibrată. Mai mult, ai grijă ca mâncarea să fie mereu proaspătă. Cât despre cantitatea zilnică de hrană pe care este bine să i-o dai papagalului, detalii importante găsești pe ambalajul produsului pe care îl cumperi. În același timp, poți cere sfatul unui medic veterinar sau te poți documenta despre valoarea nutritivă optimă pentru fiecare specie în parte.

Cum să procedezi când vrei să schimbi mâncarea papagalului?

Dacă la un moment observi că pasărea ta nu mănâncă suficient de bine, încearcă să îi înlocuiești alimentele cu altele. Tranziția trebuie să aibă, însă, loc treptat. Altfel, riști ca papagalul să se confrunte cu indigestie, pentru că pasărea nu este obișnuită cu hrana nouă pe care i-o oferi. Perioada de tranziție se poate întinde chiar și pe 2 – 3 săptămâni. Ai răbdare și monitorizează frecvent reacțiile papagalului după fiecare masă.

Apa, un element esențial

Un alt aspect important, la care este recomandat să ai grijă, este acela de a-i oferi păsării apă proaspătă în permanență. Papagalii iubesc apa, iar aceasta îi ajută să se hidrateze suficient de bine și să aibă o digestie cât mai ușoară.

Accesează site-ul unui magazin de profil și vei găsi o gamă largă de produse realizate din ingrediente de top. De la hrana uscata pisici, până la mâncare pentru păsări, dar și pentru câini, toate sunt la doar câteva click-uri distanță și le poți primi direct la tine acasă în cel mai scurt timp. Astfel, ai certitudinea că oferi prietenului tău necuvântător o dietă echilibrată și o viață sănătoasă!

Magazin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri