Ţinute cruise made in Romania: imprimeuri exotice şi materiale vaporoase FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOGRAFII The Moment-www.themoment.ro
FOTOGRAFII The Moment-www.themoment.ro

Designerii români se raportează tot mai mult la ceea ce se întâmplă în industria fashion internaţională. Asta s-a întâmplat şi săptămâna trecută în cadrul Summer Fashion Gala 2017, eveniment organizat de analistul de modă Alin Gălăţescu şi Manifesto PR&Events. Nu ma puţin de 12 colecţii de vacanţă au fost prezentate în grădina castelului Ghica din Bucureşti, de la rochii foarte elegante la outfituri lejere.

Moda all season se impune pe piaţa fashion internaţională, ceea ce înseamnă că şi creatorii români de modă se aliniază la noua modalitate de derulare a sezoanelor. Mai exact, dacă în mod clasic există sezonul primăvară-vară şi toamnă iarnă, tendinţa este să apară colecţii dedicate fiecărui anotimp în parte, după cum a precizat analistul de modă Alin Gălăţescu, omul din spatele Summer Fashion Gala. 

Peste 500 de invitaţi, bloggeri de modă, vedete şi jurnalişti, au admirat creaţiile propuse în cadrul a nu mai puţin de 12 colecţii-capsulă, fiecare cu un număr cuprins între 12 şi 15 ţinute, fiind prezentate de 30 de modele.

Primul eveniment al conceptului #AllSeasons Fashion Gala s-a derulat în primăvara acestui an, la Grădina Botanică din Capitală, sub titulatura Spring Fashion Gala, reprezentând debutul unui şir de evenimente speciale dedicate tuturor sezoanelor de modă dintr-un an redate în viziunea unor designeri români consacraţi pe plan naţional, dar şi internaţional, alături de o serie de tineri creatori foarte talentaţi, aflaţi la început de drum. Următoarele evenimente din serie vor fi organizate în locaţii tot mai inedite, a punctat Gălăţescu, alese tocmai pentru a pune în valoare creaţiile selectate.

Caftane viu colorate

În evenimentul Summer Fashion Gala, brandurile şi designerii Aleha Toncea, Andreea Veneciuc, Adis Efect by Adriana Mandreanu, Anki Permoda, Alice Design, IzaVan Dee, L’Atelier Couture by Loredana Ciangau, Montiago by Liliana Fenechiu, Marie Ollie, Oana Nuţu, Stada Boutique by Georgiana Stravrositu şi Tezyo by Otter Distribution şi-au prezentat abordările pentru lunile august şi septembrie în materie de ţinute de cruise. Designerii au reuşit să înglobeze în creaţiile lor influenţe vestimentare inspirate de zone geografice renumite ca destinaţii de vacanţă, cum ar fi Marocul, sau capitale europene precum Paris sau Barcelona.

tendinte themoment.ro

Un exemplu clar în acest sens este brandul Montiago by Liliana Fenechiu, care a impresionat datorită caftanelor realizate din mătase imprimată cu modele complexe, unele în combinaţii de culori vii, care au adus aminte de costumele tradiţionale ale femeilor din Maroc. Influenţele unor mari designeri, ca Emanuel Ungaro şi Emilio Pucci, au fost evidente în cazul acestei colecţii al cărei exotism a fost sporit de bijuteriile supradimensionate.

tendinte themoment.ro

Colecţia Iza Van Dee a avut în centru femeia complexă, elegantă şi îndrăgostită de călătorii, însă nu doar de explorarea destinaţiilor urbane, ci şi de cele mai puţin cunoscute. Rochiile vaporoase, lejere, realizate din straturi suprapuse sau cu croieli geometrice, au compus o garderobă spectaculoasă alături de ţinutele structurate, cu croieli complexe, potrivite unor vacanţe pe Croazetă ori pentru croaziere lungi. 

tendinte themoment.ro

Caftanele midi, rochiile lungi cu trene ori scurte cu croială lalea şi jocuri de asimetrii au fost extrem de apreciate de iubitoarele de modă prezente la eveniment. Cromatic, la baza colecţiei Iza Van Dee au stat albul sidefat, bejul nude, laitmotivul fiind florile de câmp brodate şi arabescurile.

De la fucsia la greenery

Culorile puternice, printurile exotice şi croielile fluide au conturat colecţia semnată Aleha Toncea, inspirată din moda anilor ’80. Creaţiile au fost definite de culori puternice, precum fucsia şi de culoarea anului 2017, greenery, acel verde crud care te transportă instantaneu în vacanţă. 

tendinte themoment.ro

Croielile atipice şi umerii supradimensionaţi, combinaţiile dintre imprimeurile viu colorate şi cele cu dungi, atât de prezente în moda acestui an, au fost reprezentative pentru ţinutele Aleha Toncea. După cum a declarat aceasta, dorinţa ei a fost să creeze o colecţie de cruise adaptabilă, pentru o femeie care doreşte să fie pregătită vestimentar atât pentru un eveniment de seară, cât şi pentru o petrecere de zi care are loc, eventual, pe un iaht.

Designerul Oana Nunţu, soţia cunoscutului om de televiziune Robert Turcescu, a propus o colecţie extrem de feminină şi romantică, intenţie ilustrată prin rochiile croite din materiale fluide, transparente, cu volane şi multe aplicaţii realizate manual. 

tendinte themoment.ro

Culorile neutre şi pastelate au fost preferate pentru materialele uşoare, care urmează linia corpului şi îl pune subtil în evidenţă, cum este pretenţioasa mătase. Un detaliu regăsit în colecţiile haute couture ale marilor case de modă a fost şliţul adânc poziţionat pe picior, preluat şi de Oana Nuţu în dorinţa de a sublinia această tendinţă a femeii moderne de a-şi expune studiat trupul, exact atât cât să întreţină eternul mister feminin.

Detalii glamour: pene şi perle

Colecţia Anki Permoda, realizată de Andreea Voinea, s-a axat pe evenimentele elegante, cu accente glamour. Detaliile precum penele naturale şi perlele s-au combinat perfect cu materialele delicate şi nuanţele pastelate. Rochiile lungi au subliniat formele trupului şi au scos în evidenţă senzualitatea unei femei elegante, perfect aranjate pentru o ocazie deosebită.

tendinte themoment.ro

Loredana Ciangău, creatoarea brandului L’Atelier Couture, a fost inspirată în realizarea colecţiei tocmai de diversitatea influenţelor în moda acestui an, de la accente renascentiste până la trimiterile etno sau futuriste. Materiale cu croieli lejere, uni sau înflorate, au compus ţinute gândite pentru femeia activă, atrasă de lucrurile sofisticate şi simple, în acelaşi timp, în niciun caz opulente.

tendinte themoment.ro

Rochiile de seară croite perfect, în culori vii, cu volane şi aplicaţii au reprezentat semnătura stilistică a designerului Georgiana Stavrositu, fondatoarea Stada Boutique. 

tendinte themoment.ro

Ţinutele elegante din tafta, vâscoză şi organza, în nuanţe puternice de roşu şi albastru, au redat ideea de femeie puternică, conştientă de puterea sa de seducţie, prin urmare relaxată în alegerile vestimentare pe care le face.

Stilul victorian, reinterpretat

Brandul consacrat Marie Ollie a prezentat colecţia intitulată „Douze Femmes” semnată de Arthur Dinu, formată din 12 personaje dintre care o femeie îl poate alege pe cel care i se potriveşte perfect vestimentar, în funcţie de ocazie. Piesele vestimentare ateporale, pe alocuri cu influenţe victoriene regăsite în aplicaţiile de dantelă şi gulerele cu funde prinse în broşe, au definit o viziune clasică şi modernă în aceeaşi măsură. După cum a declarat, designerul a reinterpretat cămăşile în stil victorian, în încercarea de a oferi ţinute romantice şi versatile.

tendinte themoment.ro

Nu au lipsit piesele de lenjerie intimă şi costumele de baie, propuse în colecţia Intimissimi, alături de pantofii Tezyo by Otter Distribution. Piesele de lenjerie intimă au rămas în zona senzualităţii clasice, unde seturile din două piese sunt completate senzual de portjartier sau de halate scurte din mătase sau satin. Costumele de baie întregi, cu imprimeuri viu colorate şi cu volane în partea superioară, sunt menite să pună în valoare delicateţea celei care poartă un astfel de model. 

tendinte themoment.ro

În ceea ce priveşte încălţămintea, piesele în nuanţe argintii sau aurii, alături de cele negre şi de modelele în culori intense, inclusiv neon, au compus o gamă diversă, potivită pentru fiecare ocazie. Accentele au fost reprezentate de detaliile ca închizătorile complexe cu rol decorativ, mai ales în cazul sandalelor, dar şi de tocurile variate, de la cele stiletto şi cilindrice, la cele cu platformă sau chiar foarte mici, ultimele specifice anilor ’50.
 

MagazinPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite