Modelling-ul, rampă de lansare în muzică şi actorie: fetele frumoase care s-au impus ca actriţe şi cântăreţe FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumuseţea echivalează adesea cu un paşaport către lumea filmului şi a muzicii. Cel mai recent exemplu al unui model care a reuşit să facă trecerea de la prezentări de modă la evoluţia pe marele ecran, dar şi în muzică este Cara Delevingne. În vârstă de 24 de ani, tânăra englezoaică este considerată urmaşa unui alt model celebru din Regat, Kate Moss.

Cara Delevingne este încă unul dintre topmodelele care s-au impus nu doar ca o fată frumoasă. Designerii sunt cei care au văzut ceva mai mult în ea şi care au luat-o sub aripa lor ajutând-o astfel să se desprindă de marea masă a modelelor. Legendarul creator de modă Karl Lagerfeld a făcut o pasiune pentru micuţa englezoaică şi a folosit-o ca model principal în multe dintre prezentările sale.

„Cara reprezintă fata modernă. Mulţi sunt de părere că este noua Kate Moss, dar eu cred că este ridicol. Nu este. Kate este la alt nivel, Cara este diferită. Este plină de viaţă, plină de spirit. Îmi plac fetele care sunt rebele, dar în acelaşi timp educate şi cu simţ al umorului“, declara directorul de creaţie al casei de modă Chanel într-un interviu oferit revistei „Elle“ din Marea Britanie. De altfel, acesta i-a prevăzut o carieră dincolo de catwalk, de campaniile publicitare sau de apariţiile pe coperta unor reviste importante de modă.

„Voi încerca totul!“

Deviza Carei este „voi încerca totul!“, un mod de gândire care la cei 24 de ani ai săi pare că i-a adus numai reuşite. Un prim rol ceva mai consistent, într-un proiect cinematografic de impact a fost cel din „Suicide Squad“ / „Brigada sinucigaşilor“, lansat anul trecut. Cu rolul Laureline din „Valerian and the City of a Thousand Planets“ / „Valerian şi oraşul celor o mie de planete“ (n.r.- în regia lui Luc Besson), a reuşit să apară într-un rol principal, alături de nume ca Rihanna, Ethan Hawke şi Clive Owen. Filmul se bazează pe seria de benzi desenate-cult cu acelaşi nume, care a inspirat o generaţie de artişti, scriitori şi cineaşti.

În ceea ce priveşte talentul său actoricesc, părerile sunt, bineînţeles, împărţite între cei care cred că este doar o fată frumoasă cu mult tupeu şi cei care consideră că promite să facă faţă şi pe platourile de filmare.

Până când cinefilii se vor lămuri în privinţa aptitudinilor sale actoriceşti, Cara a semnat deja pentru două alte filme în care o să aibă şansa să joace alături de actori consacraţi, printre care Christoph Waltz şi Alicia Vikander. Este vorba despre „Tulip Fever“ / „Febra Lalelelor“ şi „London Fields“ / „Câmpuri londoneze“. Dornică să se afirme, Cara a lansat odată cu filmul „Valerian and the City of a Thousand Planets“ un single de pe coloana sonoră a producţiei şi un videoclip, produse de nimeni altul decât Pharrell Williams.

Modele din garda veche, confirmate ca actriţe

Lista modelelor care s-au desprins de pe catwalk şi şi-au încercat norocul în cinematografie, în special, este lungă. Unele au reuşit să se impună ca actriţe după ce au trecut testul timpului şi, mai ales, pe cel al publicului cinefil. Două exemple de necontestat sunt Cameron Diaz şi Milla Jovovich.

Milla şi-a început cariera de model la 13 ani, a fost imaginea mai multor branduri celebre, printre care Revlon şi L'Oreal Cosmetics, Dior sau Versace, a jucat în filme alături de actori celebri, ca Bruce Willis, Ben Affleck şi Matthew McConaughey, şi cochetează inclusiv cu muzica. Mai exact, în anul 1994 a lansat albumul „The Divine Comedy“, mai multe demo-uri şi a semnat coloanele sonore pentru diverse pelicule.

Cameron Diaz nu mai are nevoie de nicio prezentare. Merită însă amintite rolurile sale din „Masca“ (n.r. - rol pentru care a dat audiţie în 1994, pe când încă lucra în modelling) şi „Îngeriii lui Charlie“. Din garda veche de modele care au făcut tranziţia către marele ecran se numără şi Brooke Shields şi Elizabeth Hurley. Brooke Shields a rămas celebră pentru controversata campanie publicitară extrem de sexy pe care a făcut-o la 15 ani, pentru jeansii Calvin Klein, dar şi pentru rolul senzual din filmul „Laguna Albastră“, în ciuda faptului că era încă minoră.

De la păpuşă Barbie de culoare la Bond Girl

Modelul de culoare Tyra Banks a menţinut legătura cu lumea modei în ipostaza de gazdă a celebrului show de televiziune „America’s Next Top Model“, iar ca actriţă a debutat, oarecum previzibil, în rolul de păpuşă Barbie adusă la viaţa în producţia Disney „Life-Size“.

Printre modelele-actriţe există şi o Bond Girl, respectiv Olga Kurylenko (foto jos), care a apărut în „The Quantum of Solace“, alături de actorul Daniel Craig. Înainte de a debuta în cinematografie s-a remarcat ca model pentru brandul de lenjerie intimă Triumph, pentru Helena Rubinstein, Clarins, şi a pozat pe coperta „Vogue“.

image

Revenind la modele de generaţie mai recentă, Kate Upton (foto stanga, jos) a trecut de la fata superbă de pe coperta ediţiei Sports Illustrated Swimsuit, timp de doi ani la rând, în 2013 şi 2014, la roluri alături de Cameron Diaz şi Leslie Mann, cum a fost cel din pelicula „The other woman“ / „Cealaltă femeie“ (2011), unde a reuşit să fie puţin mai mult decât fata frumoasă care arată incredibil în costum de baie.

image

Un tip de frumuseţe aparte, adesea descrisă ca „english rose“ (n.r. – trandafirul englezesc), este reprezentat de modelul şi actriţa Lily Cole (stânga jos), cel mai tânăr model care a apărut pe coperta „Vogue“ din Marea Britanie, la 16 ani. De asemenea, a fost inclusă de editorii revistei „Vogue“ din Franţa în topul celor mai bune 30 de modele din anii 2000. Şi-a început cariera de model de la vârsta de şase ani, pentru ca la 16 ani să joace în adaptarea făcută de cântăreţul Marilyn Manson după „Alice in Wonderland“/ „Alice în ţara minunilor“, intitulată „Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll“. 

image

Deşi are 29 de ani, Lily este încă invitată să defileze în prezentări de modă ale unor designeri cunoscuţi. Este prietena cunoscutei creatoare de modă Vivienne Westwood, alături de care se implică în campanii menite să tragă un semnal de alarmă în legătură cu efectele nocive ale poluării asupra mediului înconjurător. Ba chiar, în 2013 Lily a pus pe picioare o companie care foloseşte tehnolgia pentru a rezolva probleme sociale dintre cele mai diverse, inclusiv de protecţie a mediului.

image

O surpriză este actriţa indiană Freida Pinto (foto sus), celebră pentru rolul din filmul de Oscar „Slumdog Millionaire“ / „Vagabondul milionar“, care a fost, de asemenea, model implicat în reclame pentru branduri celebre, printre care Wrigley's, Škoda, Vodafone India, Airtel şi DeBeers, a defilat pe catwalk şi a apărut pe coperta mai multor reviste.

image

Nu în ultimul rând, superbul model Rosie Huntington Whiteley (foto sus), care a defilat pentru Victoria's Secret, Burberry, Agent Provocateur şi Miss Sixty, s-a remarcat şi în seria cinematografică de succes „Transformers: Dark of the Moon“ (2010).
 

MagazinPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite