Povestea unei mame care și-a lăsat copilul să deseneze pe pereți când era bebeluș. „Acum este pictor și casa mea este plină de artă”

0
Publicat:

Să-i lași pe copii să deseneze pe pereți ar putea fi de fapt un lucru bun. O mamă din Peru și-a lăsat fiul să deseneze pe pereți încă de când era doar un bebeluș - și crede că acest lucru l-a făcut să devină un artist în devenire, notează NewYork Post. 

Să-i lași pe copii să deseneze pe pereți ar putea fi un lucru bun. FOTO: Southwest News Service
Să-i lași pe copii să deseneze pe pereți ar putea fi un lucru bun. FOTO: Southwest News Service

Adianée Peña García i-a permis fiului ei, Santiago Daniel, să deseneze pe toți pereții din casa familiei când avea doar 10 luni.

„A început să deseneze pe toți pereții, dar părea atât de fericit încât nu l-am putut opri”, a declarat mama pentru Southwest News Service.

Santiago Daniel, acum în vârstă de patru ani, a desenat atât de mult încât familia a trebuit să zugrăvească din nou înainte de a se muta.

În timp ce mama lui credea că a crescut un artist, nu toată lumea era încântată de mâzgăliturile lui Santiago Daniel.

„La început, fratelui meu nu i-a plăcut pentru că nu era casa noastră, dar apoi a văzut cât de mult îi plăce lui Santiago să facă asta”, a spus Adianée. „Practic, a pictat fiecare perete din casă. Pereții din dormitorul nostru, holul, bucătăria și camera de zi au fost acoperiți”. 

Acum, Santiago Daniel petrece cel puțin 40 de minute pe zi pictând și are în fiecare zi o nouă operă de artă pe care o arată - iar Adianée a spus că una dintre piesele sale seamănă cu „Noaptea înstelată” a lui Van Gogh.

Lucrurile pe care le preferă să le picteze provin din desenele animate pe care le urmărește la televizor, în special „The PJ Masks”, „Luca de la Disney” sau „Mickey Mouse”, deși nu stă întotdeauna locului.

„Nu-l oblig să facă nimic, se duce să se joace cu altceva și se întoarce mai târziu. Are doar patru ani”, a împărtășit mama sa.

Adianée are și ea un simț creativ și crede că fiul ei s-ar putea să se fi inspirat uitându-se la ea. Când s-au mutat pentru prima dată în Peru din Venezuela, în 2017, nu aveau bani, așa că Adianée a făcut jucării pentru fiul ei pe cont propriu.

„I-am făcut cărți, ursuleți de pluș, i-am făcut mic șemineu într-un an de  Crăciun, ca să avem un Crăciun clasic”, a povestit ea. „Santiago Daniel stătea lângă mine și se uita în timp ce îi pictam, și punea și el mâna pe pensulele mele”.

Adianée crede că părinții nu ar trebui să își oprească copiii să deseneze pe pereți.

„Cred că, dacă ar fi făcut-o și i-aș fi luat creioanele, i-ar fi ucis pasiunea pentru creativitate. Am văzut părinți care fac asta și copiii lor pur și simplu nu se bucură de pictură așa cum o face Santiago”, a spus ea. „Le-aș recomanda altor părinți să își lase copiii să fie copii.  Probabil că nu vor fi cu toții artiști pentru că au mâzgălit pe pereți, dar nu ar trebui să limiteze ceva care ar putea să îi ajute să se dezvolte, să își dezvolte creativitatea. Nu ar trebui să vadă acest lucru ca pe un lucru obraznic. Pereții pot fi zugrăviți din nou, iar copiii sunt copii.”

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite